Mještani Tuheljskih Toplica ogorčeni radovima na rekonstrukciji ceste kraj starih bazena

“Raskopaju nam cestu i sada nijednog radnika nema već tri tjedna”

Objavljeno: 24.05.2017. mladenmandic

Mještani Tuheljskih Toplica ogorčeni su na investitore, Županijsku upravu za ceste, i na izvođača radova, poduzeće MB – Transgradnju iz Krapine. Naime, još početkom ožujka započelo se kraj starih bazena u Tuheljskim Toplicama s rekonstrukcijom oko 140 metara ceste, radnici su neko vrijeme radili, no zadnjih tri tjedna na gradilištu nema baš nikoga.

Tako se radi u Hrvatskoj

– Eto kako se radi u Hrvatskoj. Dođu dva – tri radnika, raskopaju cestu, postave četiri šahta iz kojih viri željezo i sad sve to skupa stoji tjednima. Osim što su šahtovi opasni, tim dijelom ceste prometuje se sada samo jednim kolničkim trakom, diže se velika prašina, rupe su iz dana u dan sve veće i koga je uopće briga za nas koji tu stanujemo i za ostale vozače koji si zbog nečije nebrige uništavamo automobile. Pitam odgovorne zašto uopće počinju s radovima, raskopaju cestu i sad sve to skupa tjednima stoji. Ako ne misle raditi, zašto su uopće započinjali s radovima – potužio se Mirko Kovačiček iz Tuheljskih Toplica, koji ima kuću u neposrednoj blizini.
U Županijskoj upravi za ceste rekli su nam kako je ugovorom predviđeno da radovi moraju završiti najkasnije do 30. lipnja i nadaju se da bi do tada tih 140-ak metara ceste trebalo biti sanirano.

Preseljavaju radnike

– U sklopu rekonstrukcije ceste od Tuheljskih do Krapinskih Toplica uređuje se parkiralište kraj starih bazena, rješava se odvodnja i uređuje dio za pješački promet. Istina je da smo zamolili izvođače da se ovaj dio zbog otvorenja turističke sezone, završi do 1. svibnja, no problem je u tome što izvođači koji se javljaju na natječaj kako bi dobili posao, istovremeno rade na više lokacija, pa preseljavaju radnike s jednog mjesta na drugo. Zasad je još sve unutar rokova, ali ne naprave li taj dio do 30. lipnja, morat će plaćati penale. No, nadamo se da će se do kraja lipnja radovi ipak završiti – rekli su nam u Županijskoj upravi za ceste.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba