NEĆE BITI DRUGOG KRUGA: Dosadašnji župan Krapinsko – zagorsku županiju vodit će i sljedeće četiri godine

Željko Kolar zahvalio svim Zagorkama i Zagorcima, Ranogajec mu čestitao na pobjedi

Objavljeno: 21.05.2017. mladenmandic

Župan Krapinsko – zagorske županije i u sljedeće četiri godine bit će kandidat SDP-ove koalicije Željko Kolar, osvojivši skoro 60 posto glasova, dok je njegov nestranački protukandidat, kojeg je podržavala HDZ-ova koalicija, Dragutin Ranogajec, osvojio nešto više od 30 posto glasova. Ostala trojica kandidata, Danijel Grabar, Nedjeljko Babić i Branko Piljek, osvojili su ispod tri posto.

Duga kampanja

– Nakon duge kampanje, ali kampanje u koju smo mi krenuli pozitivno, uvjereni da smo dobro radili četiri godine, da su ljudi to prepoznali, ja sam na našem završnom skupu najavio pobjedu u prvom krugu i očigledno su procjene bile točne. Zahvaljujem svim Zagorcima i Zagorkama, svim stanovnicima Krapinsko – zagorske županije koji su izašli na izbore, a posebno svima onima koji su dali glas meni, Anđelku i Jasni da nastavimo raditi za dobrobit naše županije – rekao je župan Kolar. Kolaru je na pobjedi čestitao saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, kao i protukandidat D. Ranogajec.
– Izbori su uvijek praznik demokracije kada žitelji županije, stanovnici općina i gradova pokazuju na koji način žele da ih se vodi sljedeće četiri godine. Žao mi je što građani nisu prepoznali program o kojem sam govorio, ali bit će još prilike. Želim čestitati gospodinu Kolaru na izbornoj pobjedi, želim mu puno uspjeha u vođenju županije, ali isto tako poručujem da je to tek početak mojeg političkog rada, da neću odustati, da ću pomagati županiji i dalje, da ću se svim silama truditi da život u Krapinsko – zagorskoj županiji bude što bolji – rekao je Ranogajec i zahvalio svojoj obitelji i čitavom svome timu.

Dobar i kvalitetan posao

Žarko Tušek najavio je kako će županijska vlast u HDZ-u i koalicijskim partnerima imati konstruktivnu i žestoku opoziciju.
– Želio bih zahvaliti gospodinu Ranogajcu koji je prihvatio jednu ozbiljnu odgovornost, koji je vodio jednu političku utakmicu u situaciji kada je župan Kolar tražio svoj drugi mandat, a svi koji se bavimo politikom znamo da osvajanje drugog mandata nije nešto što je teško odraditi. Odradili smo kvalitetan i dobar posao, otvorili smo niz tema i problema i u funkcioniranju Županije kao institucije, a onda i pogledu razvoja naše županije, gledajući sa stajališta svih naših žitelja. Htio bih zahvaliti svim našim stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima. Uvjeren sam da će ta platforma u budućnosti imati mogućnost biti i većina u Krapinsko – zagorskoj županiji. Čestitam i županu Kolaru na njegovoj izbornoj pobjedi. Želimo mu da još kvalitetnije i još bolje, prije svega transparentnije, i s više uviđavnosti i poštovanja prema svim akterima na političkoj sceni, upravlja županijom. S pozicije HDZ-a i naših koalicijskih partnera imat će konstruktivnu i žestoku opoziciju, a s pozicije nas koji obnašamo dužnost u državnoj vlasti, partnera u ostvarivanju ključnih projekata u Krapinsko – zagorskoj županiji, ukoliko će nas on cijeniti. Do sada to tako nije bilo, ali vjerujem da će ove nove okolnosti u državi i te stvari promijeniti – zaključio je Tušek.



DOSADAŠNJE ČELNIKE ZADRŽALO 20 ZAGORSKIH GRADOVA I OPĆINA

SDP-ovci nadmoćni u većini gradova, središte županije ostaje u rukama Gregurovića, a Oroslavje ide u drugi krug

Što se tiče ostalih zagorskih gradova i općina, u Bedekovčini pobjednik je dosadašnji načelnik Darko Ban, u Budinščini Radovan Hercigonja, u Desiniću u drugi krug ulaze Krunoslav Kučiš i Zvonko Škreblin, u Donjoj Stubici novi gradonačelnik bit će Nikola Gospočić, u Đurmancu načelnik ostaje Damir Belošević, u Gornjoj Stubici Jasmin Krizmanić, u Hraščini Branko Tukač, a u Humu na Sutli Zvonko Jutriša.
U Jesenju, u drugi krug će Ivan Maligec i Andrija Ranogajec, u Klanjcu gradonačelnik ostaje Zlatko Brlek, u Konjščini načelnik ostaje Mirko Krznar, u Kraljevcu na Sutli u drugi krug će dosadašnja načelnica Danijela Pongrac i Antun Hrelja, u Krapini gradonačelnik ostaje Zoran Gregurović. Stari načelnik ostat će i u Krapinskom Toplicama – Ernest Svažić, u Kumrovcu u drugi krug idu Robert Šplajt i Srećko Blažičko, u Loboru Mirela Behin i Ljubica Jembrih, a u Maču Mladenka Mikulec i Stjepan Sokolić. U Mariji Bistrici, načelnik će ostati Josip Milički, u Mihovljanu Zlatko Bartolić, u Novom Golubovcu Boris Tušek, u Oroslavju u drugi krug ulaze Emil Gredičak i dosadašnji gradonačelnik Ivan Tuđa, u Petrovskom načelnik ostaje Ivan Šanjug, u Pregradi i sljedeće četiri godine gradonačelnik će ostati Marko Vešligaj, a u Radoboju načelnik će ostati Anđelko Topolovec. Birači će ponovo na birališta i u Stubičkim Toplicama, gdje u drugi krug ulaze Kristijan Oremuš i Josip Beljak, u Svetom Križu Začretju načelnik ostaje Marko Kos, u Tuhlju novi načelnik bit će dosadašnji zamjenik načelnika Mladen Hercigonja.
U Velikom Trgovišću s najvećom pobjedom od preko 80 posto, načelnik ostaje Robert Greblički, u Zaboku i dalje će gradonačelnik ostati Ivan Hanžek, u Zagorskim Selima nasljednica dosadašnjeg načelnika Željka Kodrnje bit će Ksenija Krivec Jurak, u Zlataru gradonačelnica će biti Jasenka Auguštan Pentek, a u Zlatar Bistrici načelnik i dalje ostaje Žarko Miholić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba