Ministrica Gabrijela Žalac u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji

“Zagorci su, što se tiče turizma, mogli dosad napraviti puno više i puno bolje”

Objavljeno: 17.05.2017. mladenmandic

U Zagorju je danas, u Oroslavju, Krapinskom Toplicama i Desiniću, boravila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Prvo je posjetila tvrtku “Epo Oroslavje” te rekla kako je to svijetli primjer kako se kod poduzetnika osjeća nedostatak radne snage za metaloprerađivačku industriju u Zagorju. Nakon posjeta Oroslavju, ministrica je s načelnikom Krapinskih Toplica Ernestom Svažićem razgovarala o turističkim projektima općine Krapinske Toplice, posebice onima za razvoj zdravstvenog turizma.

Metaloprerađivačka industrija

– Što se tiče zdravstvenog turizma, Hrvatsko zagorje ima veliku perspektivu razvoja i blizu je glavnog grada, a ključ uspjeha je spona između gradonačelnika Zagreba, načelnika Krapinskih Toplica i Ministarstva. Krapinsko – zagorska županija je dosad, što se tiče turizma, mogla napraviti puno više i bolje. Pored turizma, trebala bi investirati puno više i u metaloprerađivačku industriji. Mi ćemo ove godine raspisati preko 180 natječaja za fondove EU, pa tko ima projekte, neka se javi – rekla je ministrica Žalac, dodavši kako je ove godine osigurano tri puta više novca za razvoj regionalnih projekata nego lani.
Saborski zastupnik Žarko Tušek je rekao da je udio turizma u Zagorju samo 1,43 posto i da u turizmu rade svega 493 zaposlene osobe u Zagorju, a samo Hum na Sutli sa svojim proizvođačkim kapacitetima ima 33 posto bruto prihoda Krapinsko – zagorske županije. No, nadovezao se kako su Svažić i njegova ekipa svijetli primjer razvoja turizma u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Povećanje smještajnih kapaciteta

Načelnik Ernest Svažić rekao je da daljnjeg razvoja turizma nema bez investicija u smještajne kapacitete Krapinsko – zagorske županije i od rujna počinje gradnja dvaju novih hotela u Krapinskim Toplicama, investicija ruskih i kineskih investitora, a Krapinske Toplice će urediti središte i ostalu infrastrukturu, kako bi javnim investicijama privukla privatne ulagače.
Kandidat za župana Krapinsko – zagorske županije Dragutin Ranogajec rekao je kako se dosad nije dobro radilo na povlačenju novca iz EU fondova i kako će njegov tim, kad dobiju izbore, to poboljšati, a kandidat za općinskog načelnika Ernest Svažić ima njegovu punu podršku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba