IZ KANADSKE TVRTKE “CARISTRAP” STIGAO DEMANTI NA NAJAVU DA ĆE ONI SUFINANCIRATI PROJEKT U MIHOVLJANU:

“Projekt revitalizacije i obnove Starog grada, koji bi se pretvorio u Centar za usluge u zajednici, nema nikakve veze s Caristrapom”

Objavljeno: 17.05.2017. zagorjeinternational

U članku pod naslovom “Stari grad u Mihovljanu postat će Centar za usluge za djecu i odrasle s posebnim potrebama”, objavljenom jučer na našem portalu, pisali smo o posjetu ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić Mihovljanu, povodom predstavljanja projekta Starog grada Mihovljan. Načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić prilikom posjeta je najavio kako se radi o projektu revitalizacije i obnove Starog grada, koji bi se pretvorio u Centar za usluge u zajednici. Pritom je naveo kako će projekt sufinancirati jedan domaći poduzetnik, vlasnik kanadske tvrtke “Caristrap”. Međutim, iz “Caristrapa” nam je danas stigao demanti, u kojem se tvrdi kako je netočno da ta tvrtka ima ikakve veze s ovom investicijom i cjelokupnim projektom. Demanti donosimo u cijelosti.
– Jučer smo prisustvovali prezentaciji projekta izgradnje Centra za djecu s posebnim potrebama u Mihovljanu. Došli smo više kao predstavnici kanadskog ambasadora u RH nego “Caristrapa”. To smo i sasvim jasno pojasnili ministrici Murganić, kao i lokalnim vlastima, koje su to zapravo već i znale. Na toj prezentaciji iznesene su neke informacije na takav način da su očigledno sama ministrica kao i mediji zaključili da se kod tog projekta radi o privatnoj investiciji “Caristrapa”, što apsolutno nije točno. “Caristrap” se energično ograđuje od takvih i sličnih izjava. Naime, netočno je da “Caristrap” ima ikakve veze s ovom investicijom i cjelokupnim projektom. Istinito je zapravo da je kanadski ambasador prilikom posjeta našem poduzeću čuo za taj projekt i izrazio volju za participirati na neki način u tom projektu od strane kanadske ambasade, ali isključivo ako bi došlo do nekog vida suradnje gdje bi se u “Caristrapu” povremeno organizirale radionice za korisnike tog Centra. Znači, jedina veza između “Caristrapa” i ovog projekta bi bile te radionice, a ta želja od strane kanadskog ambasadora je izražena zapravo samo zato jer je “Caristrap” kanadska tvrtka. Druge poveznice između “Caristrapa” ili bilo kojeg zaposlenika “Caristrapa” i ovog projekta nema. Nažalost, ne možemo se oduzeti dojmu da je taj jučerašnji skup zapravo bio čista predizborna kampanja jedne stranke, te da su na neprimjeren i za nas neprihvatljiv način iznesene, tj. iskorištene neke činjenice, a sve u svrhu promocije stranke za predstojeće izbore – poručili su iz “Caristrapa”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba