Ministar prometa Oleg Butković danas u posjetu Zagorju

Do jeseni, državna cesta od Zlatar Bistrice do Konjščine sigurno će se prevući jednim slojem asfalta

Objavljeno: 15.05.2017. mladenmandic
Ministar prometa Oleg Butković posjetio je Konjščinu, kako bi dao podršku izgradnji komunalne cestovne infrastrukture na području te općine. Načelnik Konjščine  Mirko Krznar istaknuo je kako su u ovom istočnom dijelu Krapinsko – zagorske županije, u velikim problemima.
– Ministar nam je došao dati punu podršku i ponoviti ona obećanja koja imamo iz prijašnjih razgovora, a to je da će se pod hitno krenuti u radove i da će ovaj dio Zagorja dobiti onakvu cestovnu infrastrukturu kakvu i zaslužuje. Najkritičnija prometnica je dionica državne ceste D24 od Konjščine do Zlatar Bistrice. Također imamo i velikih problema sa županijskim cestama i tu imamo obećanja i ministra i suradnika da će razmotriti prekategorizaciju županijske ceste 2205 i 2206 koja vodi od Konjščine do Komina jer tu je veliki zastoj, a cesta je u katastrofalnom stanju – rekao je načelnik Konjščine Mirko Krznar.
Ministar Oleg Butković istaknuo je kako je dolazeći u Zagorje iz Varaždinske županije, od Komina, vidio u kakvom je stanju postojeća županijska cesta.
Prekategorizacija Županijske ceste
– Županijska cesta, koja vodi od Konjščine prema Kominu, dužine od oko 15-ak kilometara, koja je u ingerenciji Županijske uprave za ceste, već je dugi niz godina zapuštena. Činjenica je da Županijska uprava za ceste već duži niz godina pokušava, ali bez uspjeha, riješiti problem i obnoviti tu cestu. Budući da je u ingerenciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture da se može izvršiti prekategorizacija bilo koje županijske ceste, ja sam danas došao ovdje, dao sam obećanje koje ću i ispuniti, da će se ta cesta prekategorizirati u državnu cestu. Državne ceste bi onda, budući da postoji projektna dokumentacija i potvrda glavnog projekta, mogle ići u izvedbu – istaknuo je ministar Butković.
– Natječaje za rekonstrukciju i obnovu državne ceste D24 koja je u vrlo lošem stanju, u pripremi je u Hrvatskim cestama, i možemo očekivati objavu za dva do tri tjedna. Znači u jesen ove godine trebali bi početi radovi na rekonstrukciji i te ceste. Po završetku javnog natječaja, negdje za otprilike mjesec, mjesec i pola dana, najkasnije u devetom mjesecu, počet će obnova te ceste. Ona do zime mora biti gotova, ako ne u cijelosti, mora biti barem pokrivena prvim slojem asfalta, kako bi se mogla čistiti od snijega – rekao je ministar Oleg Butković.
Izgradnja Brze ceste
Dodao je i kako su razgovarali o nastavku izgradnje brze ceste, velike investicije koja je od vitalnog značaja za Krapinsko – zagorsku županiju.
– Aktivnosti se nastavljaju, ništa se neće zaustaviti, mi nastavljamo s projektiranjem i izradom svih potrebnih studija da se nastavak od Zlatar Bistrice prema Konjščini i dalje prema Varaždinskoj županiji, projektira, da se izrade svi dokumenti kako bi ta investicija mogla biti realizirana – rekao je Butković, koji je u Zagorje, osim zbog projekata, došao i pružiti podršku nestranačkom kandidatu za župana Dragutinu Ranogajcu.
Osim Konjščine, Butković je obišao državnu cestu D35 u Novom Golubovcu i Bedekovčinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba