ODRŽANA SREDIŠNJA SVEČANOST PROSLAVE DANA OPĆINE MAČE

Povodom Dana obitelji, podijeljeni darovi za novorođenčad, kao i priznanja za istaknute žitelje općine

Objavljeno: 14.05.2017. Jelena Jazbec

Povodom 24. godišnjice osnutka, održana je središnja svečanost proslave Dana općine Mače. Načelnik Stjepan Sokolić istaknuo je najvažnije projekte u 2017. godini, kao i planove za naredno razdoblje.
– U prošloj godini prijavili smo se na pet natječaja. Za investicijsko održavanje Doma kulture dobili smo 200 tisuća kuna, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za izgradnju potpornog zida i nogostupa na groblju u Maču 120 tisuća kuna, a od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za strategiju razvoja općine 62.500 kuna. U ovoj godini namjeravamo nastaviti s uređenjem nerazvrstanih cesta Mali Komor – Bujani od 620 metara i Markovići – Mačanski Bregi od 550 metara, te nerazvrstane ceste prema crkvi. Nastavit ćemo i s uređenjem središta mjesta, autobusnog stajališta, dječjeg igrališta, sajmišta te kroz raspisivanje natječaja staviti u funkciju poslovne prostore. Također ćemo nastaviti s investicijama u vodoopskrbi na potezu Mače – Lobor – Novi Golubovec te odvodnji Aglomeracije Zabok – rekao je načelnik Sokolić.

Male općine

Prisutnima se obratio i HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek.
– Naše male općine srce su Hrvatskog zagorja, bez njih nema života, nema demografske obnove i nema stabilne Republike Hrvatske u cijelosti. Naši bregi moraju biti obrađeni, živi, ovdje mora biti vitalno gospodarstvo, prilike za obrazovanje, i sve ono što je potrebno da naše Hrvatsko zagorje ima standard kakav imaju moderne europske regije i to ćemo sigurno u budućnosti postići – rekao je Tušek.
Donedavna predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki rekla je kako joj je u općinu Mače uvijek lijepo doći, jer je proslava Dana općine uvijek povezana s obilježavanjem Dana obitelji, što je čini posebno radosnom. S njome se složila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Kulturno – umjetnički program

– Želim vam čestitati na svim projektima i nadam se da ćete sve ono što je još zacrtano, u budućnosti i realizirati. Jako je lijepo što ste svoj Dan općine već tradicionalno povezali s Danom obitelji, koji se obilježava 15. svibnja. Kroz obilježavanje Dana obitelji mi zapravo govorimo o tome koliko nam je obitelj važna. Obitelj je osnovna građevna stanica svakog društva i u obitelji se stvaraju temeljne vrijednosti koje dijete prate kroz cijeli život – rekla je Petek.
Na kraju svečanosti, podijeljeni su darovi za novorođenu djecu te su dodijeljena priznanja zaslužnim građanima. Prema odluci Općinskog vijeća, Nagradu Općine Mače za životno djelo dobili su Matija i Vera Hrandek, Plaketu je dobila Darinka Dumbović, a priznanja Lana Čehulić i Stjepan Sedak. U kulturno – umjetničkom programu sudjelovale su Mačanske mažoretkinje “Alina”, KUD “Ljudevit Gaj”, ŽVG “Kajda” i Limena glazba DVD-a Mače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba