U Oroslavju obilježeno 50 godina srednjeg školstva

Ravnateljica Natalija Mučnjak: Škola se razvija zahvaljujući predanom radu svojih djelatnika

Objavljeno: 12.05.2017. zagorjeinternational

U Domu kulture obilježeno je 50 godina srednjeg školstva u Oroslavju. SŠ Oroslavje je do 1973. godine, kad je počela djelovati kao samostalna ustanova pod nazivom Srednja metalska škola, bila područno odjeljenje nekoliko škola iz Zagreba. Najprije 1. Metaloprerađivačke škole učenika u privredi, a zatim Škole za obrazovanje radnika metalske struke. U SŠ Oroslavje su se obrazovali učenici za različite profile zanimanja, najviše u području strojarstva, ali i u tekstilnoj, obućarskoj, stolarskoj i prometnoj struci.

Oko 400 učenika

Ravnateljica SŠ Oroslavje Natalija Mučnjak istaknula je kako se škola razvijala zahvaljujući predanom radu njezinih djelatnika te da u posljednje vrijeme, unatoč padu broja djece u društvu, ima konstantu od oko 400 učenika. U ime Ministarstva obrazovanja, svima prisutnima je 50. obljetnicu srednjeg školstva u Oroslavju čestitala i voditeljica Službe za srednje škole i učeničke domove Katarina Grgec. Na svečanosti su podijeljena priznanja za dugogodišnji rad u SŠ Oroslavje te brojne zahvalnice za pomoć u radu i funkcioniranju škole. Važnu obljetnicu čestitala je i zamjenica župana Jasna Petek, u ime Krapinsko – zagorske županije.

Opremanje kabineta

– Svaka od devet srednjih škola u Krapinsko – zagorskoj županiji je izvrsna na svoj način. Ova je proslava veliki događaj za Oroslavje, ali i čitavu županiju, kojoj je Srednja škola Oroslavje posebno značajna zbog svojeg strukovnog obrazovanja – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti te najavila kako će Krapinsko – zagorska županija ovu obljetnicu čestitati i posebnom pomoći u opremanju nekoliko kabineta iz STEM područja informatičkom opremom. Proslavi su prisustvovali i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba