U Zaboku se po 15. put održala manifestacija “Mali gastro”, u sklopu kojeg je održana i utrka konobara

Mladi konobari pokazali prije svega humanitarno srce, a najbrži od njih je Hrvoje Pisk iz Srednje škole Zabok

Objavljeno: 12.05.2017. mladenmandic

Na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku danas se po 15. puta održao tradicionalni “Mali gastro”, koji se ove godine održava uz 60. obljetnicu postojanja organizatora – Srednje škole Zabok.
“Mali gastro” ove je godine okupio četiri srednje škole i jedno učilište i to uz domaćina Srednju školu Zabok, Trgovačku i ugostiteljsku školu iz Karlovca, Srednju školu Pregrada, Ugostiteljsko – turističko učilište iz Zagreba te kao posebni gosti Trgovačko – ugostiteljska škola iz Bratislave u Slovačkoj.

Utrka konobara

Svi su se predstavili svojim koktelima i kolačima koji su se prodavali po simboličnoj cijeni od pet do deset kuna, a cijeli prihod koji je skupljen namijenjen je u humanitarne svrhe, za kupnju opreme za zabočku Opću bolnicu na Bračku. Prodajom koktela, vina i kolača prikupljeno je oko dvije tisuće kuna.
U sklopu “Malog gastra” svojim programom predstavili su se i mališani zabočkog Dječjeg vrtića Zipkica, a po 11. put održana je i tradicionalna utrka konobara u kojoj je sudjelovalo 13 budućih konobara.

Prvo mjesto osvojio je Hrvoje Pisk iz Srednje škole Zabok, drugi je bio Ivan Šoštarko iz Srednje škole Pregrada, a treći Leo Radović iz Ugostiteljsko – turističkog učilišta iz Zagreba. Najbolja djevojka bila je Valentina Petrović iz Srednje škole Zabok.

Pozdrav domaćina

Sve sudionike, posebno goste iz Bratislave koji su ove godine sudjelovali po prvi puta, u ime domaćina i organizatora pozdravili su ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te Štefanija Keresteš iz Udruge za borbu protiv raka.
Manifestaciju je otvorila krapinsko – zagorska dožupanica Jasna Petek koje je posebno istaknula kako su Zagorci izuzetno ponosni na rezultate koje postižu učenici Srednje škole iz Zaboka, koja se s nijednog natjecanja u Hrvatskoj i Europi ne vraća bez medalja i priznanja te kako se na njih mogu osloniti pri organizaciji raznih manifestacija, a kad završe školu izuzetno su traženi u mnogim poznatim hrvatskim restoranima i hotelima.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter