U Mariji Bistrici otvoren Centar za posjetitelje

Centar će promovirati lokalnu kulturnu baštinu, prvenstveno drvene dječje igračke i licitare

Objavljeno: 12.05.2017. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici je otvoren Centar za posjetitelje u kojem će se prezentirati i promovirati lokalna kulturna baština te očuvanje tradicije i kulturnog naslijeđa. Centar je specijaliziran za interpretaciju i edukaciju gostiju, ali i lokalnog stanovništva, o važnosti očuvanja, zaštite i valorizacije lokalne tradicijske i kulturne baštine, a posebno očuvanja umijeća svjetski prepoznate kulturne baštine – dječjih drvenih igračaka i licitara uvrštenih na UNESCO-ovu “Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva”. Zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, čestitala je na otvorenju Centra za posjetitelje. Sanja Škrinjar iz Turističke zajednice KZŽ istaknula je kako će se Centar za posjetitelje s temom tradicijskih obrta izvrsno uklopiti u turističku ponudu Krapinsko – zagorske županije te podsjetila da je naša županija po broju dolazaka i ostvarenih noćenja najjača županija u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Načelnik Marije Bistrice Josip Milički je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji projekta Centra za posjetitelje.
– Prije svega, tu su naša Zagorska razvojna agencija, Ministarstvo turizma i klaster starih zanata Marije Bistrice – rekao je načelnik Milički.
Prisutne je pozdravio i saborski zastupnik Žarko Tušek te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. U programu su nastupila djeca iz Dječjeg vrtića “Pušlek” Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba