Najavljuje se velika investicija od tri milijuna eura na prostoru ciglenog skladišta u Zaboku

Za dva mjeseca trebao bi se početi graditi hotel s 27 soba te wellness centrom, teretanom i saunom na krovu

Objavljeno: 11.05.2017. zagorjeinternational

Kako donosi portal Telegram.hr, u Zaboku bi za dva mjeseca trebala početi gradnja novog hotela. Radi se o projektu vrijednom tri milijuna eura koji je, osim što je dio sve ozbiljnijeg turističkog booma u Hrvatskom zagorju, zanimljiv i zbog činjenice da se radi o adaptaciji starog ciglenog skladišta. Iza projekta stoji arhitektonski biro “Lotus Architecti”. Hotel bi trebao biti smješten u središtu Zaboka, imat će 3600 četvornih metara, veliki lounge prostor za restoran u prizemlju, na prvom i drugom katu bit će ukupno 27 soba, a na krovu wellness centar s teretanom i saunom.

Investitor želi ostati anoniman

Prizemlje i krov hotela bit će na raspolaganju svim posjetiteljima. Kako kažu u arhitektonskom studiju, naručitelj je domaći investitor koji zasad još uvijek želi ostati anoniman. Glavna arhitektica studija “Lotus” Maja Bručić kaže kako do investicije dolazi jer je Zabok ekonomsko središte Krapinsko – zagorske županije, nalazi se na sjecištu važnih cestovnih puteva i zbog toga ima pojačanu turističku aktivnost od lipnja do rujna, ali nema odgovarajuću hotelsku ponudu.

Skladište – dio povijesti

Hotel bi se trebao graditi na prostoru ciglenog skladišta od prije Drugog svjetskog rata, u gradskoj jezgri, i tako će se to skladište, koje je i dio gradske povijesti, spriječiti od propadanja, a grad će ujedno dobiti objekt koji će primati goste, no i biti dostupan svim ostalim građanima u Zaboku. Arhitekti nisu htjeli posve ukloniti tu zgradu, već unutar njezinih okvira izgraditi novi objekt na temeljima starog te tako spojiti vanjske ciglene zidove s novim materijalima – drvetom, metalom i staklom.

Foto: Lotus Architecti

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba