VELIKI USPJEH ZAGORSKOG TRKAČA U ZADRU, U KONKURENCIJI ČAK OSAM TISUĆA NATJECATELJA

Matija Grabrovečki iz AK Rudolf Perešin četvrti na globalnoj utrci “Wings for Life”

Objavljeno: 09.05.2017. Jelena Jazbec

Matija Grabrovečki iz atletskog kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica osvojio je četvrto mjesto na globalnoj utrci “Wings for Life World Run”, održanoj u Zadru, na kojoj je nastupilo osam tisuća natjecatelja. Utrka se istovremeno trčala diljem svijeta, a titulu globalnog pobjednika ponio je Šveđanin Aron Andersen, istrčavši 92 kilometra i 100 metara. Cilj utrke je humanitarni – ozljede leđne moždine učiniti izliječivima, a utrka je specifična po tome što u isto vrijeme počinje u cijelom svijetu, a nema određene dužine nego cilj (auto u pokretu) presreće ljude i u tom trenutku je za natjecatelja utrka završena.
Uz Matiju Grabovečkog, u zadarskoj utrci sudjelovali su još neki zagorski predstavnici – Andreja Grabrovrečki, Ivica Mucak, Maja Vančina i dr.U Zadru trčali i članovi TK Maraton iz Krapine, bračni par Hršak nastupio u Švicarskoj

Na utrci u Zadru sudjelovalo je i 18 natjecatelja iz Trkačkog kluba Maraton Krapina, dok su članovi kluba, bračni par Miljenko Hršak i Ana Gorup Hršak, nastupili u švicarskom gradu Oltenu.
Najviše je istrčao Nikola Štefanić, pretrčavši 35,61 kilometar, za njim slijedi Miljenko Hršak s pretrčanih 30,58 kilometara, te Romano Krstić, s pretrčanih 25,06 kilometara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba