Uz sv. Florijana, Klanjec obilježio Dan grada

Brlek: Apsolutni smo rekorderi po smanjenju nezaposlenosti

Objavljeno: 05.05.2017. mladenmandic

U Klanjcu je uz Dan grada i zaštitnika sv. Florijana, održana središnja svečanost. Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek istaknuo je kako je prema statističkim podacima u zadnjim godinama, Klanjec apsolutni rekorder u Zagorju po smanjenju nezaposlenosti od 26,1 posto, dok je prema podacima za zadnje četiri godine, deseti grad u Hrvatskoj. Istaknuo je kako je najveći ostvareni projekt u prošle četiri godine bilo otvaranje Studio Galerije Antuna Augustinčića. Ovaj projekt težak je preko tri milijuna eura, a sufinanciran je iz fondova Europske unije s preko 20 milijuna kuna.

Sanacija klizišta

Gradonačelnik Brlek posebno je istaknuo kako je ovaj projekt posebno važan zbog toga što su pokazali da i male sredine, kao što je Klanjec, mogu aplicirati na fondove EU i povući novac iz njih.
– Posebno mi je drago da su ti projekti prepoznati od strane Europske komisije kao kvalitetni. Treba naglasiti da su nam u oba slučaja odobrena sredstva kao jedinim predstavnicima iz Hrvatske. Osim ove investicije, sanirali smo klizište provedbom projekta u visini od 400 tisuća kuna, a izgradili smo i ulaz u poslovnu zonu Lepoglavec. Napravili smo i dva suvremena osvijetljena ulaza u grad Klanjec, pa se sad iz svih smjerova vozilima može ući u grad, a uredili smo i ulaz u poslovnu zonu te doveli kompletnu komunalnu infrastrukturu u poslovnu zonu Lepoglavec 2. U ovoj godini, na području Klanjca otvoreno je i 80-ak novih radnih mjesta, po čemu smo među najboljima u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika. A očekujemo još 40-ak radnih mjesta otvaranjem nove Poslovne zone Lepoglavec 2 – rekao je gradonačelnik Brlek.

Novi Dječji vrtić

Od većih investicija, istaknuta je izgradnja novog Dječjeg vrtića “Kesten”, koji će se financirati novcem iz EU fondova u vrijednosti od osam milijuna kuna te ulaganje u komunalnu infrastrukturu od 7,5 milijuna kuna. Na središnjoj svečanosti uz Dan grada, govorili su i bivša predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te župan Željko Kolar. Istaknuli su kako Klanjec može biti ponosan na dosadašnje gradsko vodstvo te kako posebno ponosni mogu biti i na svojih 20-ak udruga. Župan Kolar priznao je kako je Brlek u zadnje četiri godine napravio više u svom mandatu nego on te bi mu građani Klanjca trebali dati glas na skorim lokalnim izborima. Uz Dan grada Klanjca, u ime zagorskih načelnika i gradonačelnika, Klanjčanima je Dan grada čestitao i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, a sve prisutne pozdravili su i predstavnici prijateljskog grada Wilamowica iz Poljske.PRIZNANJA GRADA KLANJCA

Plakete dodijeljene PD-u “Cesargrad”, za 80. obljetnicu, i DVD-u Mihanović, za 90. obljetnicu djelovanja

Uz Dan grada Klanjca, dodijeljena su i prigodna priznanja. Tako su zahvalnice za nesebičan rad i doprinos razvoju i unapređenju grada Klanjca dobili Ivica Hrbud, predsjednik Vatrogasne zajednice Klanjca, Matija Makek, profesor zdravstvene kulture u OŠ Antuna Mihanovića te Dora Vlašić, za nesebičan rad za rezultate postignute u predmetima iz hrvatskog jezika, povijesti i kemije. Povelje grada Klanjca dobili su Katica Kantura, članica Udruge umirovljenika Klanjec, bivša klanječka liječnica Ljerka Narančik Gurović, Društvo vinara, vinogradara i prijatelja dobrog vina “Antun Mihanović” iz Klanjca te Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske. Plakete za veliki doprinos gradu Klanjcu dodijeljene su Hrvatskom planinarskom društvu “Cesargrad”, za 80. obljetnicu postojanja, te DVD-u Mihanović iz Gredica, uz njihovu 90. obljetnicu djelovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba