Učenici ŠUDIGO-a ponovno uspješni na državnim natjecanjima

Valentina Stojković osvojila treće mjesto na Državnom natjecanju LIK 2017.

Objavljeno: 02.05.2017. zagorjeinternational

Učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok postigli su nove uspjehe na natjecanjima održanima krajem travnja. Valentina Stojković, učenica trećeg razreda dizajna odjeće osvojila je odlično treće mjesto u 3B kategoriji na 19. Državnom natjecanju – izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2017, održanom u Rijeci. Valentinina mentorica bila je Aleksandra Mašić –  Tumpa. Na Državnom natjecanju bila je i Marija Gebert, učenica četvrtog razreda grafičkog dizajna, koja je za svoj rad posebno pohvaljena od strane Državnog povjerenstva. Marijina mentorica bila je Anuška Alfirević.

Fotografski projekt

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok bila je i među devet škola iz raznih dijelova Hrvatske čiji su se učenici predstavili na Državnoj smotri grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije u Prirodoslovno – grafičkoj školi u Zadru. Učenica Magdalena Janđel dobila je priznanje za najuspješniji rad u kategoriji fotografija, od strane Državnog povjerenstva smotre. Njezin fotografski projekt “Evolucija i revolucija osjetila“ oduševio je i publiku te je dobila i priznanje za najuspješniji rad u kategoriji fotografija po odabiru sudionika smotre. Učenica je tijekom prezentacije vlastiti rad objasnila kao zanimljivu sintezu organskih i mehaničkih osjetila kroz koje je zastupala sva zanimanja unutar dotičnog područja te je na takav umjetnički način strukturirala priču o razvoju svoje struke. Mentorica njezinog rada bila je profesorica Tamara Bilankov.

Vizija web stranice

Učenica Iva Lipohar prezentirala je svoju viziju web stranice te je jednostavnim i minimalističkim pristupom dizajnu stranice oduševila sudionike te na takav način osvojila priznanje sudionika smotre za najuspješniji rad u kategoriji izrade web stranice. Svoje priznanje učenica dijeli s kolegama iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka. Mentor njezinog rada je profesor Nino Skozrit. ŠUDIGO se prezentirao i u kategoriji grafički dizajn, gdje je svoj rad predstavio učenik Ivan Presečki, kojemu je mentor bio Borjan Komarica, te u kategoriji animacija, gdje je svoj rad prezentirao učenik Dominik Kotarski, pod mentorstvom Maje Maslov.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba