Ministar državne imovine Goran Marić u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji

Marić dao zeleno svjetlo gradu Krapini za državno zemljište za projekt “Crna kraljica”

Objavljeno: 02.05.2017. mladenmandic

Ministar državne imovine RH Goran Marić danas je u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji. Prvo se u Krapini sastao s čelnicima grada na čelu s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem s kojima je razgovarao o projektu “Crna kraljica”, odnosno projektu Starog grada.

– Radi se o uređenju cijelog lokaliteta Stari grad, s obzirom na to da je sama zgrada u vlasništvu Pučkog otvorenog učilišta, time i grada Krapine, a svo okolno zemljište je pak u vlasništvu Države. Za daljnje odvijanje projekta, bitna nam je suglasnost, odnosno podrška Ministarstva državne imovine. Prijavili smo projekt na natječaj izrade kulturne baštine za uređenje cjelokupnog lokaliteta, za unutarnje uređenje palasa Starog grada, za izgradnju pristupne staze i svu potrebnu infrastrukturu i uređenje hortikulture. Tim projektom obuhvaćeno je i drugo brdo Josipovac kod Hušnjakovog, gdje bi se uredio park i Forma prima, a ideja je, po uzoru na nekadašnji Kožni most iznad Krapine, novim mostom spojiti ta dva važna lokaliteta za što nam je potrebna i suglasnost da u cijeli projekt uđe i nekoliko nekretnina u vlasništvu Države – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Ljetovanje u Betaniji

Kandidat za župana Dragutin Ranogajec rekao je kako su u Zagorju rodila ideja Crvenog križa za gradnju odmarališta za ljetovanje djece u Betaniji.
– Ministru smo izložili mogućnost da pokrenemo otkup jednog takvog odmarališta koje bi služilo za svu djecu iz naše Županije gdje bismo preko Crvenog križa mogli osigurati smještaj za tu djecu i da budu na moru – rekao je Ranogajec.
Ministar Marić se zahvalio na pozivu rekavši kako se uvijek rado odaziva svim pozivima čelnika lokalne samouprave kako bi se upoznao s problemima.
– Smisao Države je i biti blizu svojim ljudima. Do nedavno samo je jedna osoba u Ministarstvu radila u rješavanju takve problematike, a novim ustrojem je tome dana veća pozornost. Stekli su se svi preduvjeti da Ministarstvo da suglasnost za provođenje projekta “Crna kraljica”, a isto tako razmotrit ćemo i jednu prekrasnu ideju da djeca iz ovog kraja imaju mogućnost odlaska na Jadran. Izdat ćemo takvo rješenje trajno i dugoročno i na tržišnoj osnovi.

Posjet Mariji Bistrici

U sklopu posjeta Zagorju, ministar je obišao i Mariju Bistricu, kako bi se pokušao i objekt Tehnomehanike staviti u funkciju, a trebao je otići i u Kumrovec, no u zadnji je čas taj put odgodio zbog obaveza u Vladi RH. Za kumrovečke objekte još je u Krapini izjavio:
– Najbitnije je da tako vrijedna imovina više ne propada. Jamčim vam da više neće biti tako kako je dosad bilo u Kumrovcu i da će se državna imovina, prvenstveno Spomen dom boraca i omladine, danas Znanstveni centar Kumrovec i bivša Partijska škola, staviti u funkciju. Izvest će se nova procjena i ići će se u novi natječaj i prodavat će se po cijeni po kojoj netko te objekte želi kupiti, a ne kao dosad da ti objekti budu precijenjeni. Na pitanje, da li to znači i za jednu kunu, ministar je rekao kako baš i ne za jednu kunu, ali će cijena biti takva po kojoj će se oni moći prodati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba