Međunarodni festival balona

Predstavit će se 15 ekipa iz cijelog svijeta, a “Zagorcem” će letjeti Marija Petrić Mikloušić

Objavljeno: 24.04.2017. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija će od 28. travnja do 1. svibnja biti domaćin međunarodnog festivala balona “Croatian Hot Air Balloon Rally 2017.” Na Krapinsko – zagorskom aerodromu kraj Zaboka okupit će se 15 ekipa iz cijelog svijeta. Uz vrhunske ekipe iz Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke i Hrvatske, nastupit će i bivši svjetski prvak, francuski pilot Francois Messines te reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Harold Cliver. Uz to, bit će tu i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić, koja će letjeti balonom Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, popularnim “Zagorcem”. Balonaši će u četiri dana Rallyja iskušati svoje vještine letenja ponad zagorskih brega, a sve posjetitelje čekaju uzbudljivi prizori masovnih uzlijetanja, balonaških natjecanja, noćnih iluminacija i umjetničkih performansa. Uz to, tu je i cjelodnevni program, u kojem će se, uz volontere Balon kluba Zagreb, moći prošetati kupolom balona, okušati se u balonaškom natjecanju i podići se balonom na kratki vezani let uz naše reprezentativce. Popodnevna uzlijetanja, noćne iluminacije i performance s balonima pratit će glazbeni program i gastro sadržaj.

Najnovije po kategorijama

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

EKSKLUZIVNO - ODLUČILA ISTUPITI: Kandidatkinja za ravnateljicu Spec. bolnice u Krapinskim Toplicama, klinička psihologinja Gordana Kamenečki o procesu izbora

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

Objavljeno: 26.11.2022. Alen Brodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter