UTRKA PROŠLA I ZAGORJEM

Pobjednik utrke Tour of Croatia je Talijan Vincenzo Nibali

Objavljeno: 24.04.2017. zagorjeinternational

Završilo je treće izdanje Međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia, čija je zadnja, šesta etapa, u nedjelju dijelom prošla i kroz Krapinsko – zagorsku županiju, točnije, kroz Oroslavje, Stubičke Toplice, Donju Stubicu, Mariju Bistricu i Konjščinu.

20 ekipa

Inače, ova se utrka prenosila u 177 zemalja na šest kontinenata, a zahvaljujući kadrovima iz zraka, ona je velika promocija za sva mjesta kroz koja prolazi. Također, svoj obol u organizacijskom dijelu dali su i vatrogasci VZO Marija Bistrica. Na ovogodišnjem Tour of Croatia nastupilo je 20 ekipa, među kojima i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije. Što se samih rezultata tiče, prvu etapu dugu 227 kilometara od Osijeka do Koprivnice dobio je Talijan Sascha Modolo (UAE Team Emirates). Drugu etapu od Trogira do Vrata Biokova iznad Makarske (107 kilometara) dobio je naš biciklist Kristijan Đurasek, član UAE Team Emiratesa. Treću etapu, kao i četvrtu od Crikvenice do Umaga (171 kilometara) dobio je Talijan Nicola Ruffoni, član momčadi Bardini. Nakon toga, španjolski biciklist Jaime Roson Garcia (Caja Rural) pobijedio je u petoj, tzv. Kraljevskoj etapi od Poreča do Učke, u dužini od 141 kilometra.

Treći pobjednik

Posljednja etapa, od Samobora do Zagreba, dugačka 147 kilometara, pripala je Talijanu Sachi Modolu, pobjedniku druge etape. Vincenzo Nibali je u ukupnom poretku slavio ispred Španjolca Jaimea Rosona Garcie, dok je treći bio Čeh Jan. Od hrvatskih predstavnika, Radoslav Rogina osvojio je 11. mjesto, a Matija Kvasina ciljem je prošao 17. Nibali je tako postao treći pobjednik Tour of Croatia, nakon što je prošle godine pobijedio naš Matija Kvasina, a 2015. godine Poljak Maciej Paterski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba