DAN OPĆINE DESINIĆ

Načelnik Škreblin: Općina je napredovala, ali još je mnogo prostora za daljnja ulaganja i razvoj

Objavljeno: 22.04.2017. Jelena Jazbec

 

U Dvoru Veliki Tabor svečano je obilježena 24. obljetnica postojanja općine Desinić. U svom prigodnom obraćanju, načelnik Desinića Zvonko Škreblin istaknuo je kako općina slavi svoje 24 godine djelovanja, svjesna svog napretka, ljepote i potencijala, ali i prostora za daljnji trud, napor, rad, ulaganja i razvoj. Među najznačajnijim projektima u 2016. godini, istaknuo je projekt proširenja i uređenja Trga sv. Jurja.

Uređenje Trga sv. Jurja

– Projekt proširenja i uređenja Trga svetog Jurja odvijao se u ukupno tri faze te je prvi projekt obuhvatio uređenje nogostupa, stepenica i platoa ispred crkve svetog Jurja, drugi projekt rekonstrukciju, odnosno, njegovo proširenje, a završni projekt zaokružio je investicijsku cjelinu s izgradnjom čekaonice, parkirališta i tržnice – rekao je Škreblin, zahvalivši Ministarstvu graditeljstva, koje je prepoznalo važnost ovog projekta i osiguralo 380 tisuća kuna.
Učinjeni su i značajni pomaci na području razvoja turizma.
– Obnovom Dvora Veliki Tabor i planiranom obnovom rodne kuće Đure Prejca na način njenog preuređenja u spomen – kuću našeg najpoznatijeg Desinćanca, općina je dobila ogroman turistički potencijal. Svaka faza ove uokvirene investicije prepoznata je i od strane Ministarstva regionalnog razvoja kao i Ministarstva graditeljstva. Na dostupnim natječajima u kojima smo zadovoljili kriterije prihvatljivih podnositelja zahtjeva i područja provedbe, izvršeno je njihovo pravovremeno apliciranje te su iste prepoznate i ocijenjene kao pokretač infrastrukturnog razvoja naše sredine – rekao je Škreblin.
Spomenuo je i najznačajnije projekte na području vodoopskrbe i sanacije prometne infrastrukture, te se posebno zahvalio udrugama, kao pokretačima društvenog života u Desiniću.
– Pozivam sve, da uz znanje, trud i mogućnosti, stvaramo povoljne uvjete i poduzimamo održive i dugoročne korake usmjerene na ostvarenje boljitka ovog našeg dragog kraja – zaključio je Škreblin.

Tradicionalni krijes

Povodom proslave Dana općine, Dana Župe sv. Jurja i Dana Osnovne škole Đure Prejca, sinoć su na Trgu sv. Jurja nastupili Kumovi. Danas u 20 sati pali se tradicionalni Jurjevski krijes, podno Dvora Veliki Tabor. Svečano misno slavlje u crkvi sv. Jurja počinje sutra u 11.30 sati, a predvodit će ga mons. Ivan Miklenić. U ponedjeljak u 20 sati Desinćanci će uživati u predstavi Kerekesh teatra “Očeš nečeš, doktor”, a proslava Dana općine završava u utorak, školskom svečanošću u 17 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba