“NOĆ KNJIGE”

“Bit će to najdulja kulturna noć u Hrvatskoj”

Objavljeno: 20.04.2017. Jelena Jazbec

Ovog vikenda održava se šesta po redu manifestacija “Noć knjige”, koja će, zahvaljujući tome što ove godine iznimno traje od 21. do 24. travnja, postati najdulja kulturna noć u Hrvatskoj. Obuhvatit će Dan hrvatske knjige, koji se obilježava 22. travnja, te Svjetski dan knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. travnja. “Noć knjige 2017.” obilježit će se u čak 234 grada i mjesta širom zemlje. Više od 500 sudionika pripremilo je više od tisuću različitih programa i prodajnih akcija. Četiri dana, punih 96 sati, knjizi će pripadati mjesto koje joj njezini štovatelji priželjkuju u svakom trenutku. Potaknuti hrvatskim iskustvima, “Noć knjige 2017.” četvrti se put organizira i u Sloveniji i Crnoj Gori, a od ove godine manifestaciji se pridružila i Bosna i Hercegovina.
U “Noći knjige” Zagorci će moći uživati ovog petka, zahvaljujući programu koji su pripremile gradske i općinske knjižnice.



Gradska knjižnica Zlatar

U Gradskoj knjižnici Zlatar program počinje u 21 sat. Održat će se svečano proglašenje najčitatelja u 2016. godini, kao i predstavljanje zbirke poezije “Kaleidoskop” Sanje Mendek. Posjetitelji će moći razgledati virtualnu izložbu ilustracija Nedjeljke i Rajke Hrbić, te uživati u glazbenom programu Marka Markuša.

Gradska knjižnica “Antun Mihanović” Klanjec

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu i Kulturni centar Klanjec, u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice “Antun Mihanović” priređuju predstavljanje knjige fra Gordana Propadala “George Sand i katolicizam”. Knjigu će predstaviti urednica Verica Jačmenica – Jazbec i sam autor, a u glazbenom programu odabrane skladbe izvest će Ivica Kontent, poznati zagorski bariton. Predstavljanje počinje u 19.30, a ulaz je slobodan.

Gradska knjižnica Krapina

Gradska knjižnica Krapina pripremila je nekoliko događaja. Tako će se u petak u 16 sati održati radionica izrade nakita od starih pamučnih majica i plastičnih boca. U 19 sati je predstavljanje knjige Danijele Uzelac “Put boginje”, a u glazbenom programu nastupit će Udruga “Ružin krug”, s voditeljicom Lidijom Šustek. U 21 sat koncert će održati Legino band.

Gradska knjižnica Oroslavje

U Gradskoj knjižnici Oroslavje program počinje u 17 sati, promocijom slikovnice “Čuvari radosti”, autorice Anamarije Pilarić, koja će ujedno zasvirati flautu. Od 18 sati, oni najmlađi moći će uživati u društvenim igrama, a u 20 sati počinje književna večer s Jasnom Balaško. U 22 sata na rasporedu su društvene igre za odrasle, a od 17 do 23 sata svi zainteresirani mogu se besplatno učlaniti u knjižnicu.

Gradska knjižnica “Ksaver Šandor Gjalski” Zabok

U zabočkoj Gradskoj knjižnici u 18 sati otvorit će se izložba likovnih radova Jelene Hrvoj “Obscurus femina”. Sat vremena kasnije, održat će se i književna večer iste autorice, pod nazivom “Štorka u Durginoj kući”. U 20 sati na rasporedu je promocija knjige Anite Brezović “Evo čovjeka”.
Program se nastavlja i u ponedjeljak, pa će se tako u Gradskoj knjižnici učenici Osnovne škole Zabok susresti s književnicom Nevenkom Gregurić.

POU – Knjižnica Donja Stubica

Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica u suradnji sa STUB-KLUB-om Donja Stubica organizira promociju knjige “Sredina! Pomaknite se naprijed!”, književnika Mladena Kušeca, koji je svojim knjigama, ali i radijskim i televizijskim emisijama, obilježio mnoga djetinjstva.
Knjigom “Sredina! Pomaknite se naprijed!” autor je ostvario svoju želju da pričajući o sadašnjosti i prošlosti zagrebačkog tramvaja, ispriča priče o voljenom Zagrebu, a knjiga je namijenjena svima, i odraslima i djeci.
Kao glazbeni gost, na harmonici će nastupiti Radek Brodarec, a promociji će se pridružiti i književnik Dubravko Jelačić Bužimski. Promocija i druženje počinje danas u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica.

Općinska knjižnica Krapinske Toplice

U Općinskoj knjižnici Krapinske Toplice u prijepodnevnim satima održat će se susret s književnicom Željkom Horvat – Vukelja, autoricom brojnih dječjih priča i slikovnica, koja je posebno poznata po svojim pričokazima – novom pripovjedačko – scenskom obliku, kombinaciji pripovijedanja i scenske igre. U 9.30 sati s književnicom će se susresti predškolci, a u 11 sati učenici prvih razreda.
U večernjim satima, posjetitelji će moći uživati u “Slatkim strastima”, predstavljanju kuharice autorice Mihaele Devescovi, koje počinje u 19 sati. Također će moći kušati zdrave slastice bez glutena i šećera. U glazbenom dijelu programa nastupit će Lana Petrovečki, Antonio Kapusta i Antonio Arih.

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica

Program “Noći knjige” u Mariji Bistrici trajat će od 20 do 24 sata. Održat će se predstavljanje zbirke poezije “Otprti obluk”, Ružice Kišur – Črlenec. U programu će sudjelovati Karla Hegedić i Karlo Jelušić te Paula Hublin, polaznici Glazbene škole pri Osnovnoj školi Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba