OPG TRŽNICA U ZABOKU

“Proizvođači su dokazali da imaju kvalitetne proizvode i odlične ideje”

Objavljeno: 14.04.2017. zagorjeinternational

Početkom travnja u Zaboku je otvorena prva zagorska outlet tržnica. S obzirom na sve veći naglasak koji se u suvremeno vrijeme stavlja na zdravu prehranu, ona je izazvala veliki interes građana. Okupila je zagorske OPG-ove, koji kupcima nude svoje domaće eko proizvode visoke kvalitete.
Voditelj poslovanja je Krešimir Klenkar, kojemu ovo nije jedini takav projekt na području Zaboka. Naime, već je prethodno s partnerima pokrenuo Old Rock Bar te Old Choco House, koji su se brendirali kao in ugostiteljska mjesta koja posjećuju gosti iz svih krajeva Hrvatskog zagorja, ali i šire.

Najpopularnija ribarnica

– Priča je sasvim slučajno krenula od Old Rock Bara. Kad se pojavio interes za palačinke u Zagrebu, dobili smo ideju da otvorimo prvu palačinkarnicu u Zagorju. Ona se pokazala odličnom, ljudi su je prihvatili i svakim danom imamo sve više posla. Daljnji planovi su širenje ponude i praćenje trendova, da se Zagorcima ponudi nešto što mogu dobiti u Zagrebu i većim gradovima. Kad smo prije nekih godinu dana uzeli taj prostor u atriju tržnice, to je bilo dosta zapušteno, te smo krenuli uređivati prostor radi palačinkarnice. Nakon toga, pojavila se ideja o OPG tržnici, pa smo na taj način željeli zaokružiti cijelu priču. Naime, Zabok je prometno i trgovačko središte Zagorja. Nekad davno je tu bila tržnica, stoga smo smatrali da bi bilo dobro to ponovno pokrenuti – otkriva Klenkar.
Trenutno je na tržnici osam štandova i četiri kamene klupe na kojima OPG-ovci prodaju suhomesnate i mljekarske proizvode, voće, povrće, zimnicu, 100 posto prirodne sokove, začine, tradicionalne proizvode Zagorja i sjeverozapadne Hrvatske, mlince, tjesteninu, te zdravu hranu, od batata i stevije do bučinog ulja. Na prostoru tržnice otvorene su i dvije prodavaonice, Mini mljekara Veronika i Međimurski pilići Blagus, a tu su i zagorske kumice koje nude sezonske domaće proizvode. No, najveći interes privukla je ribarnica.
– Ribarnica je definitivno “boom” tržnice, a radi petkom i subotom. Ukoliko bude potrebno, bit će otvorena i drugim danima. Zasad je odlično prihvaćena, s obzirom da u Zagorju baš i nemate gdje kupiti svježu ribu – kaže Klenkar, te dodaje kako su i OPG-ovci iznimno zadovoljni.
– Svi koji su trenutno s nama na tržnici su zadovoljni, a u prilog nam ide što je tržnica otvorena pred uskrsne blagdane pa ljudi imaju i veće potrebu za kupovanjem, a ujedno će se i upoznati s tržnicom. Proizvođači su dokazali da imaju kvalitetne proizvode i odlične ideje – ističe.

“Vuzmena subota”

Tržnica radi sedam dana u tjednu, od ponedjeljka do petka od 7 do 13, subotom od 7 do 14, a nedjeljom od 7 do 12 sati. Nedjeljom je to outlet tržnica, pa tako građani proizvode mogu kupiti i po cijenama koje su snižene od 20 do 70 posto.
Prodajna mjesta su popunjena, a vikendom se pojavljuju i dodatni izlagači. Također, ovog se vikenda priprema i posebna poslastica – “Vuzmena subota”.
– U ponudi ćemo imati uskrsne suvenire, košarice i drvene igračke. Naime, kad god ljudi nešto traže, a trenutno to nemamo u ponudi, potrudimo se kroz dan – dva to nabaviti. Tako smo uoči Uskrsa nabavili pet – šest vrsta hrena te otvorili ribarnicu tri, umjesto dva dana ovog vikenda – doznajemo od Klenkara.
Osim u uskrsnim ukrasima, posjetitelji će sutra od devet sati moći uživati i u nastupu Tamburaškog sastava Vikendaši te u degustaciji proizvoda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba