DOM KULTURE U D. STUBICI

“Rezultat obnove je prekrasna dvorana s pozornicom i 300-tinjak sjedećih mjesta, koja će postati središte svih kulturnih zbivanja”

Objavljeno: 12.04.2017. Jelena Jazbec

Radovi na Domu kulture u Donjoj Stubici privode se kraju, te se očekuje skorašnje otvorenje obnovljene zgrade koja će se dati na raspolaganje udrugama i građanima.
Za obnovu i rekonstrukciju Doma u drugoj polovici 2016. godine utrošeno je 477.330 kuna, čime je završena III. faza rekonstrukcije. Ministarstvo kulture RH radove je sufinanciralo s 400 tisuća kuna, a ostatak novca osiguran je iz gradskog proračuna. Na natječaj Ministarstva kulture Grad je prijavio i završnu fazu obnove Doma kulture, što je Ministarstvo također podržalo s 200 tisuća kuna. Upravo je izrađena projektna dokumentacija za tu završnu fazu, koja uključuje aklimatizaciju prostora, a Grad će uskoro raspisati i Natječaj za izvođenje radova.
– Rezultat obnove je prekrasna dvorana s pozornicom i 250 – 300 sjedećih mjesta, koja će postati središte svih kulturnih zbivanja Donje Stubice. Također je uređen i sanitarni čvor, kao i kuhinja, a trenutno je u tijeku nabava stolaca te zastora. Potrebno je još izvršiti radove na aklimatizaciji prostora, no predviđam da bismo već u svibnju mogli otvoriti Dom kulture za prva događanja – otkrio nam je gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba