HDZ Zlatara predstavio kandidate

Tušek: Neprihvatljivo je da Grad trpi zbog onih koji su ga doveli u ovakvu situaciju

Objavljeno: 11.04.2017. mladenmandic

Zlatarska Gradska organizacija HDZ-a predstavila je svoje kandidate za nadolazeće lokalne izbore. Kandidat za gradonačelnika je Mladen Maloča, umirovljeni predsjednik Županijskog suda u Zlataru, a kandidat za njegova zamjenika je privatni poduzetnik Ivan Lacko. Oni su prezentirali glavnih osam točaka izbornog programa za razvoj Zlatara, među kojima je i zaobilaznica, koja znači i privlačenje investicija. Motiv im je uložiti svoje iskustvo i znanje u razvoj poduzetništva i obrta i dati šansu otvaranju novih radnih mjesta. Dosadašnjoj pak vladajućoj garnituri zamjeraju što nemaju nikakvih projekata za mjere iz EU fondova, a izgovor za neaktivnost im je u kreditnom zaduženju Grada do 2022. godine.

Nitko ne pita za pomoć

Podršku kandidatima dao je i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.
– Činjenica da je Zlatar u zaduženju ne bi trebao biti problem, niti razlog da se projekti ne rade, jer država ima instrumente pomoći kroz restrukturiranje kredita i netko bi se iz Grada trebao javiti državnoj upravi i pokušati dogovoriti rješenje – rekao je Antonić.
I predsjednik HDZ-a Žarko Tušek nadovezao se kako do sada od gradske vladajuće garniture nije dobio nijedan poziv za razgovor oko rješavanja problema.
– Grad ima u urbanističkom planu cestu koja bi trebala biti zaobilaznica. Pa što radi Županija? Zašto je nije prekategorizirala i zašto nije bila u planu ŽUC-a niti jedne godine, zašto u vrijeme ministra Hajdaša Dončića nije ušla u plan Hrvatskih cesta?

Negativna kampanja

Nama je u HDZ-u neprihvatljivo da Grad trpi zbog tereta onih koji su ga doveli u takvu situaciju, a koji su dio ove iste koalicije koja je sada na vlasti, samo je bio drugi čovjek, koji je danas u zatvoru. Ne bi se smjelo dopustiti da Zlatar izgubi cijelu omotnicu EU fondova i da se ovdje u šest godina ništa ne financira – rekao je Tušek, koji se osvrnuo i na izuzetno negativnu kampanju koja se vodi protiv HDZ-ovih kandidata u Zlataru. Kaže kako je to samo znak slabosti protukandidata, jer nemaju kvalitetnih argumenata.

Foto: Radio Zlatar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba