Hrvatski Telekom morat će općini Tuhelj godišnje plaćati 50 tisuća kuna

Objavljeno: 11.04.2017. mladenmandic

Načelnik općine Tuhelj Renato Ilić još je 15. prosinca 2015. godine ovlastio odvjetnika da predstavlja Općinu Tuhelj u postupku pred HAKOM-om, protiv Hrvatskog Telekoma d.d., radi ostvarivanja naknade od operatera telekomunikacijskih usluga na ime prava puta. Naime, Općina je vlasnik te upravitelj dobara na nekretninama koje se nalaze na administrativnom području općine.

Operater mora plaćati

Temeljem toga je od Hrvatskog Telekoma d.d. kao infrastrukturnog operatora tražila isplatu s osnove naknade za pravo puta za elektroničku komunikacijsku mrežu, elektroničku komunikacijsku infrastrukturu i drugu povezanu opremu sagrađenu na tim nekretninama. Okončanjem postupka, odlučeno je kako je operator obvezan plaćati upravitelju općeg dobra ili vlasniku nekretnine naknadu za pravo puta, a upravitelj ili vlasnik nekretnine obvezan je operatoru omogućiti ostvarivanje prava puta. Općina Tuhelj tako je za 2016. godinu već dobila novac, te će nadalje ostvarivati godišnji prihod naknade od Hrvatskog Telekoma u iznosu od skoro 50 tisuća kuna, točnije 49.908,41 kunu.

“Nisu znali ili nisu htjeli”

Zamjenik općinskog načelnika Mladen Hercigonja rekao nam je kako žale za prošlim vremenom u kojem je Općina Tuhelj mogla ostvariti dodatne proračunske prihode, koje je mogla uložiti u razvoj komunalne infrastrukture.
– Za male općine poput nas, 50 tisuća kuna godišnje nije mala proračunska stavka i žao mi je što prošle vlasti ili nisu znale, nisu htjele ili nisu imale volje da se taj novac dobije. Također još uvijek vodimo parnični postupak i za 2014. i 2015. godinu, pa se nadamo da ćemo i za ove dvije godine dobiti i dodatnih stotinjak tisuća kuna – rekao nam je zamjenik tuheljskog načelnika Mladen Hercigonja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba