Specijalna bolnica “Sv. Katarina”

Britanci će po kraljevski medicinski tretman od sada dolaziti i u Zabok

Objavljeno: 11.04.2017. Alen Brodar

Britanska grupacija Operations Abroad Worldwide i Specijalna bolnica “Sv. Katarina” danas su u Zaboku potpisali Ugovor o liječenju pacijenata, temeljem kojeg će britanskim pacijentima biti omogućeno liječenje upravo u zabočkoj Specijalnoj bolnici.

Ugovor su potpisali ravnatelj Specijalne bolnice doc.dr. Igor Borić te predsjednica uprave Operations Abroad Worldwide, Ruth Taylor, a svečanom događaju prisustvovali su Gari Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske, prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice te Jadranka Primorac, članica Upravnog vijeća bolnice.

– Prisustvovati ovom potpisivanju ugovora za mene je osobna satisfakcija, budući da sam po dolasku na funkciju ministra turizma da ćemo fokus staviti na razvoj kontinentalnog turizma, a zdravstveni turizam unutar toga otvara neslućene mogućnosti – rekao je ministra Cappelli dodajući da je to jedan od načina produžetka turističke sezone.

Tjedno 19 letova više

– Prošle smo godine imalo 600.000 britanskih turista, a već nam je sada najavljeno 19 letova tjedno više nego što je to bilo. Vjerujem da dio tih turista dolazi i zbog zdravstvenog turizma, budući da je upravo on britanskim turistima jedan od glavnih ciljeva. Prvi im je dakako odličan smještaj, ali potom se većina okreće upravo nekoj vrsti zdravstvenog turizma. Britanci uvijek traže dodatne oblike, njima nije dovoljno samo sunce i more i zato je ovo odlična stvar. Ako znamo da je za zdravstveni turizam potrebno minimalno sedam dana boravka, a prosječno je to 14 dana, očekujemo dodatne koristi od toga, pogotovo ako se zna da su ti turisti i veće platežne moći – objasnio je ministar Cappelli, izrazivši zadovoljstvo što Hrvatska osim turizma ovakvim uslugama nudi i znanje.
– Osiguravamo medicinske tretmane izvan Velike Britanije za 12.000 pacijenata svake godine, a sve to zahvaljujući mreži od 40 bolnica s kojima surađujemo. No, tražili smo i jednu izvrsnu Specijalnu bolnicu za ortopediju i pronašli smo je u Zaboku. Njezin kapacitet i njene cijene vrlo su atraktivne britanskim pacijentima, a zadovoljava apsolutno sve najviše standarde. Vjerujem da će biti vrlo privlačna britanskim pacijentima i nije bilo teško odlučiti potpisati ugovor sa Specijalnom bolnicom Sv. Katarina. Ako znamo da bolnica ima kapacitet za 50 do 100 britanskih pacijenata mjesečno, neće biti problem te kapacitete i popuniti – rekla je Ruth Taylor.

Ravnatelj bolnice dr. Igor Borić joj je zahvalio Taylor na povjerenju koje ima u medicinske stručnjake Specijalne bolnice Sv. Katarina, dok je dr. Dragan Primorac dodao da , prema procjenama ukupni prihodi koji se danas ostvaruju globalno iz područja medicinskog turizma, premašuju 60 milijardi dolara, a za svega pet godina taj bi broj trebao premašiti 120 milijardi dolara.

Dio kolača za Hrvatsku

– Zašto Hrvatska tu ne bi uzela dio tako velikog kolača? Hrvatsko zdravstvo ima sjajne stručnjake i definitivno ova grana gospodarstva mora biti prioritet i čini me sretnim što Vlada RH na tom području čini značajne iskorake. Mi godišnje pregledamo 30 tisuća pacijenata, a od toga je 40 posto stranaca. Nakon potpisivanja ovog ugovora ta bi se brojka mogla popeti na 60 posto – zaključio je dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog odbora Specijalne bolnice Sv. Katarina, koja u lipnju ove godine, u suradnji čuvenom američkom Mayo Clinic i International Society of Applied Biological Sciences (ISABS) organizira jedan od najznačajnijih svjetskih znanstvenih konferencija u 2017 u čijem radu sudjeluje i petero dobitnika Nobelove nagrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba