Izložba pisanica u Krapini

Izloženo preko 500 pisanica, radova 50-ak autora iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Čilea

Objavljeno: 10.04.2017. Jelena Jazbec

U Galeriji grada Krapine otvorena je jubilarna 20. izložba pisanica.
Izloženo je preko 500 pisanica, izrađenih različitim tehnikama, od onih tradicionalnih načina pisanja perom i voskom, bojanja lukom i bojama, obljepljivanja prirodnim materijalima i heklanja, do pisanica rađenih od keramike, u tehnici mozaika ili kaširanih. Tu su i jestive pisanice od tijesta za medenjake te pisanice rađene japanskom origami tehnikom.

Djeca i umirovljenici

Svoje je radove predstavilo preko 50 pojedinaca iz Krapinsko – zagorske i susjednih županija, kao i Slovenije, Italije i Čilea. Tu su i radovi djece iz deset matičnih i sedam područnih osnovnih škola, tri dječja vrtića, dva iz Krapine i jednog iz Zagreba, Društva Naša djeca Krapina, srednjoškolaca iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, te osoba s posebnim potrebama, polaznika kreativne likovne radionice “Maksić”, članova Kluba “Vjeverica” te polaznika Centra za rehabilitaciju Zagreb, radionica Zaprešić. Uključila su se i dva doma umirovljenika, iz Krapine i Zagreba, te klub umirovljenika iz Zaprešića.

FS “Viline”

Otvorenju su prisustvovali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je otvorio izložbu, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te njegovi zamjenici Branko Varjačić i Dragutin Kozina. U glazbenom dijelu programa nastupila je Folklorna skupina “Viline”. Izložbu možete razgledati do 28. travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba