ZAGORSKA SOPRANISTICA

Barbara Suhodolčan među 28 opernih pjevača iz cijelog svijeta koji će nastupiti na iSING festivalu u Kini

Objavljeno: 05.04.2017. Jelena Jazbec

Barbara Suhodolčan izabrana je kao jedna od 28 opernih pjevača iz cijelog svijeta, za sudjelovanje u International Young Artists Programu, koji se održava ovog ljeta u Kini.
Kako doznajemo od Barbare, program počinje 24. srpnja, a u mjesec i pol dana, radit će sa svjetski poznatim umjetnicima Placidom Domingom, Leonore Rosenberg, Matthew Barclayom, Katherine Chu i mnogim drugima. Boravit će u kineskom gradu Suzhou, a program završava koncertima u opernim kućama i velikim koncertnim dvoranama u Beijingu, Nanjingu i Suzhou.
– Još sam uvijek jako uzbuđena, evo, danas ujutro mi je stigao mail u kojem me obavještavaju da sam primljena u program. Prijavila sam se preko internetske stranice za operne pjevače, zove se Young Artists Programme Tracker. Naime, tamo je bila aplikacija za prijavu na iSING festival. Trebalo je poslati dvije svoje snimke, svoju fotografiju i svoj CV i doći na audiciju. Imali su audicije u pet – šest gradova diljem svijeta – New York, Philadelphia, Berlin, Bologna i dva grada u Kini. Ja sam otišla na audiciju u Bolognu, gdje nas je bilo oko 50 – 60, i eto, danas sam dobila mail da sam jedna od 28 opernih pjevača primljenih u program. Program traje od 24. srpnja do 1. rujna – otkriva Barbara.
Diplomirala je prošle godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a trenutno, kaže, odlazi na audicije i pohađa privatne satove pjevanja.
– Pripremam se za audicije u inozemstvu, nekako sam orijentirana van Hrvatske – zaključuje mlada 24-godišnja zagorska sopranistica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba