VEČER ZNANOSTI U PREGRADI

Posjetitelji uživali u predavanjima i znanstvenim radionicama, a vrhunac večeri bio je kviz znanja

Objavljeno: 04.04.2017. zagorjeinternational

U Pregradi je održana manifestacija Večer znanosti, zabavni i edukativni projekt u organizaciji Osnovne škole Janka Leskovara, Pregrada, OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli i Gradske knjižnice Pregrada, kojim se nastoji popularizirati znanost i potaknuti djecu na istraživanje svijeta koji ih okružuje.
U sklopu manifestacije, Korado Korlević, istaknuti hrvatski astronom i lovac na asteroide te pokretač Zvjezdarnice Višnjan, održao je dva predavanja u Gradskoj vijećnici. Teme predavanja bile su “Svjetlosno onečišćenje” i “Put u svemir”. Također, u Galeriji Gradske knjižnice posjetitelji su mogli pogledati izložbu astrokarikatura autora Davora Lackovića.

Igre mozgalice

No, središte svih događanja bile su istraživačke točke i znanstvene radionice postavljene ispred Gradske knjižnice. Raznolikosti tema i radionica doprinijeli su mnogi vanjski suradnici. Udruga eSTUDENT sudjelovala je s četiri točke: Foldscope i šivanje bakterija, Duga i boje, Glazbena olovka i Voćna baterija. Mozgaonica je na svom štandu predstavila igre mozgalice, a Šumarski fakultet temu “Šumu upoznaj, drvo prepoznaj”. Učenici i učitelji iz OŠ Viktora Kovačića ponudili su posjetiteljima matematičke igre i perceptivne varke, dok su učenici Srednje škola Pregrada pokazali kako možemo učiti kemiju, fiziku, biologiju i informatiku na drugačiji način. OŠ Janka Leskovara predstavila se s tri točke: Mali GLOBE, Vulkanska kemija i Lava lampe. Također su sudjelovali mali znanstvenici iz Dječjeg vrtića “Naša radost”, Pregrada. Učiteljice kemije iz OŠ Janka Leskovara, OŠ Viktora Kovačića i OŠ Side Košutić, Radoboj, zajedno su pripremile učenike da predstave temu “Ugljikov dioksid”.

Podijeljene nagrade

Manifestacija je završila provjerom znanja posjetitelja u kvizu koji je održan u čitaonici Gradske knjižnice Pregrada. Sudjelovale su četiri ekipe učenika i odraslih posjetitelja iz Pregrade i Huma na Sutli, a pobijedila je ekipa učenika iz Pregrade. Pobjedničkoj ekipi te svim sudionicima kviza podijeljene su prigodne nagrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba