Održana državna smotra LiDraNo

Školski list zabočkog Šudigo-a, “Tabula nova”, proglašen najboljim u Hrvatskoj

Objavljeno: 31.03.2017. zagorjeinternational

Državna razina Smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škola, održana je u Primoštenu. Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sudjelovala je na Smotri sa školskim listom “Tabula nova”, koji je državno povjerenstvo oduševio prema svim procjenjivačkim kriterijima. Školu su predstavljali glavna urednica lista Sandra Benčić i mentor Nikola Sinković. “Tabula” se pokazala kao najbolji školski časopis u 26 godina postojanja LiDraNa.

Scenska igra

Medijska skupina SŠ Zlatar u sastavu Ana Bukal, Ana Brlečić, Valentina Babić, Tamara Jakopović, Maja Kos, Amalija Petric, Marija Tomorad, Dora Franciska Horvat, Andreja Cvetko i Antonio Hranić, dobila je pohvale žirija za izvedbu scenske igre “O ljubavi, prijateljstvu, kriminalu, sportu i politici”. Nastupili su pod mentorstvom Ivančice Tomorad. U pojedinačnoj kategoriji učenika srednjih škola, nastupila je Barbara Milički iz SŠ Zlatar, koja je izvedbom pjesme “Gda Babica je štruklje pekla”, autorice Sonje Brčić, oduševila stručni žiri. Barbarina mentorica je Ljerka Gajski Markulin. U pojedinačnom scenskom nastupu učenika osnovnih škola, nastupila je učenica petog razreda OŠ Oroslavje, Jana Šalec.

Nastupila na zatvaranju Smotre

Prosudbeno povjerenstvo izdvojilo je njezino kazivanje pjesme “Biela… obična… mala”, autorice Anite Šalec, za izvođenje na svečanom zatvaranju Smotre. Janina mentorica je Vesnica Kantoci. Leonarda Ban iz OŠ Bedekovčina je s radom “Šuplji mišić” sudjelovala u kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola. Leonardin mentor je Marko Valec. U kategoriji novinarskog izraza, s radijskom emisijom “Ljuba zvonarka” sudjelovali su učenici OŠ Ante Kovačića iz Zlatara, Karlo Bogi i Vilim Kobeščak. Emisija je dobila odlične ocjene državnog povjerenstva. Mentor učenika je Denis Vincek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba