Regionalni savez HNS-a

Anđelko Topolovec i dalje predsjednik, a Marija Puh tajnica

Objavljeno: 29.03.2017. mladenmandic

Na izbornoj skupštini Sjeverozapadno – hrvatskog regionalnog saveza HNS-a koja je održana u Varaždinu, dosadašnji predsjednik Anđelko Topolovec ponovo je izabran za predsjednika, a tajnica saveza je i dalje saborska zastupnica Marija Puh.

Pola preferencijalnih glasova

Za potpredsjednike ponovno su izabrani Neven Alić, potpredsjednik HNS-a Bjelovarsko – bilogorske županije i zamjenik župana i Dražen Žvorc iz Međimurske županije.
– Sjeverozapadno – hrvatski regionalni savez daje gotovo pola preferencijalnih glasova koje je HNS osvojio na prošlim parlamentarnim izborima. To obvezuje sve nas da takav rezultat u najmanju ruku ponovimo i na ovim lokalnim izborima – istaknuo je Anđelko Topolovec.
-U svom priopćenju ističu kako je Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati u posljednjih godinu i pol, u razdoblju održavanja čak dva kruga parlamentarnih izbora, pokazala kako je njezino glavno uporište sjeverozapadni dio zemlje.

Četvero zastupnika

– Iz Krapinsko -zagorske, Međimurske i Varaždinske županije u Sabor je izabrano četvero zastupnika, a na regionalnoj razini HNS daje župana i zamjenika župana u Varaždinskoj županiji, župana u Međimurskoj županiji i zamjenika župana u Krapinsko-zagorskoj. Ovaj regionalni savez obuhvaća još i Koprivničko – križevačku i Bjelovarsko – bilogorsku županiju, gdje HNS također ima zamjenika župana. Ovakve brojke predstavljaju relevantnu političku snagu, a njezinu uspješnost treba zahvaliti prije svega radu na terenu kroz lokalne organizacije – ističe se u priopćenju HNS- a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba