Skupština KUD-a “Lovro Ježek”

Sve sekcije s ukupno 264 člana, prošle godine odradile čak 54 nastupa

Objavljeno: 27.03.2017. mladenmandic

U Mariji Bistrici je održana redovna godišnja skupština KUD-a “Lovro Ježek”. U izvješću o radu istaknuto je kako je prošla godina obilovala mnoštvom nastupa, a sve sekcije odradile su čak 54 nastupa, od čega u Mariji Bistrici 25, a sudjelovali su i na ukupno pet županijskih smotri, od čega je folklorna skupina “Ježi” na smotri dječjeg stvaralaštva osvojila prvo mjesto.

“Ljetna škola folklora”

Posebno se izdvaja višednevna turneja skupine “Ježi”, koji su s Tamburaškim sastavom nastupili na Međunarodnom folklornom festivalu u Mađarskoj na jezeru Balaton, a tu je i organizacija nastupa u Mariji Bistrici Limene glazbe iz njemačkog Heidenheima, Folklorne grupe hrvatske škole “Kardinal Alojzije Stepinac” iz Chicaga i FA Markovac. U svim sekcijama inače djeluju 264 aktivna člana, od toga 65 punoljetnih, 116 od 14 do 18 godina i 83 mlađa od 14 godina. Osim što Općina redovno financijskim sredstvima prati rad KUD-a, a ove godine ta su sredstva u proračunu još i povećana, prošle su godine realizirana i dva projekta, i to županijski projekt “Ljetna škola folklora”, za kojeg je dobiveno deset tisuća kuna i projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja “Suvremenost i tradicija u Mariji Bistrici – živimo zajedno”, koji je financiran sa 70 tisuća kuna.

Povelja i zahvalnice

Na skupštini su dodijeljene i povelja “Branko Jirasek” i zahvalnice “Mladen Cipriš”, koje KUD dodjeljuje podupirateljima ili članovima za iznimnu pomoć ili rad. Povelja je ove godine dodijeljena Branimiru Biliću, dok su zahvalnice dobili Tihana Car, Damir Ozimec i Roberto Hren. Skupštinu su pozdravili i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, općinski načelnik Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek i župni vikar u Svetištu MBB-e vlč. Ivan Zovko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba