Dan darovitih učenika

U Oroslavju će se održati stručni skup, a u Pregradi “Večer znanosti”

Objavljeno: 22.03.2017. zagorjeinternational

Jučer se obilježavao Međunarodni dan darovitih učenika.
Radna skupina za podršku darovitim učenicima “Futura” i Krapinsko – zagorska županija tijekom cijele godine aktivno pružaju podršku darovitim učenicima kroz suradnju sa zainteresiranim školama, organiziranjem zimskih i proljetnih radionica za učenike te pružanjem usluge psihološkog testiranja, u svrhu identifikacije darovitih učenika školama koje nemaju psihologe.
Povodom Dana darovitih 2017., održat će se i četvrti u nizu stručnih skupova namijenjenih senzibilizaciji učitelja i jačanju njihovih kompetencija u radu s darovitim učenicima, pod nazivom “NTC sustav učenja i darovita djeca”. Bit će održan u srijedu, 12. travnja, u 17 sati u Društvenom domu u Oroslavju. Predavač će biti dr. Ranko Rajović, poznati stručnjak za rano poticanje dječje inteligencije, član Upravnog odbora Mensa International i predsjednik Mensina svjetskog Odbora za darovitu djecu. Predavanje je namijenjeno odgojno – obrazovnim djelatnicima, a bit će otvoreno i za zainteresirane roditelje.
U organizaciji OŠ Janka Leskovara iz Pregrade, OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli i Gradske knjižnice Pregrada, u petak, 31. ožujka, u Pregradi će biti održana druga po redu “Večer znanosti”, kojom se nastoji popularizirati znanost i potaknuti na istraživanje svijeta koji nas okružuje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba