Svjetski dan kazališta u Loboru

“Ovo je poticaj roditeljima da povedu djecu u kazalište i s njima uživaju u čudesnom svijetu mašte, igre i zabave”

Objavljeno: 20.03.2017. zagorjeinternational

Pod pokroviteljstvom Općine Lobor i u organizaciji Dramske sekcije KUD-a Lobor, u Društvenom domu obilježen je Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Publici su se predstavili domaćini, Dramska sekcija KUD-a Lobor s interaktivnom dječjom predstavom “Šumski jelovnik”. Predstava je to koja govori o važnosti zdrave prehrane i otkriva kako su tri praščića nadmudrila gladnog vuka. Ima edukativni karakter i namijenjena je djeci do četiri do devet godina. Najmlađoj publici predstava se izuzetno svidjela, što je bilo vidljivo iz njihovog smijeha i pljeska kojim su nagrađeni glumci. Ovom premijerom, Dramska sekcija koju vode prof. Anita Klemar i Dubravka Soić Horvat, započinje turneju po dječjim vrtićima.

Pobjednici LIDRANA

Dramska grupa Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor, pod vodstvom prof. Snježane Radišković, predstavila se igrokazom “Komedija v komedije”. Mladi glumci upoznali su publiku kako to izgleda kad jedan od mladih amatera postane član ansambla poznatog kazališta Komedija u Zagrebu, a roditelji su pozvani na premijeru. Ovaj zabavni igrokaz izveden je i na ovogodišnjoj Županijskoj smotri LIDRANO u Krapini, gdje je dobio pohvale povjerenstva za dobru izvedbu.
Treća izvedena predstava bila je scenska igra “O ljubavi, prijateljstvu, kriminalu, sportu i politici…”, Medijske družine Srednje škole Zlatar koju vodi prof. Ivančica Tomorad. Izvedbom su približili trenutak u kojem živimo – izbjeglice, što se dogodi kada nema interneta, naše sličnosti i različitosti, a radnja se odvija u lokalnom kafiću u kojem se sve zna i sve čuje. Ova predstava zlatarskih srednjoškolaca pobjednička je predstava ovogodišnjeg županijskog LIDRANA te će predstavljati Krapinsko – zagorsku županiju na Državnoj smotri u Primoštenu ovog tjedna. Izvedba u Loboru bila im je ujedno i dobra prilika za generalnu probu.

Obilježen Dan očeva

Izvedeno je i nekoliko recitacija. Iz Srednje škole Zlatar nastupila je Barbara Milički pod vodstvom mentorice prof. Ljerke Gajski Markulin, s recitacijom “Gda babica je štruklje pekla”, kojom je izborila izravni plasman na Državnu smotru LIDRANO. Pjesme povodom Dana očeva recitirale su Tea i Lea Horvat iz Osnovne škole Franje Horvata Kiša.
Mladi glumci i recitatori čestitali su svim tatama Dan očeva te im uručili medalje, a njih su dobili i svi Josipi, Josipe i Pepice koji su se zatekli u publici. Ovim obilježavanjem Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade organizatori su željeli potaknuti roditelje da povedu djecu u kazalište i s njima uživaju u čudesnom svijetu mašte, igre i zabave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba