Hoće li ljudi ikad naučiti?

Opet požari na otvorenom: Gorjelo u Mihovljanu, Čretu, Vrankovcu, Radakovu i Završju Začretskom

Objavljeno: 11.03.2017. Alen Brodar

Kako je dojavio Županijski centar 112, ljudska neopreznost tijekom petka opet je došla do punog izražaja. Naime, unatoč nebrojenim apelima vatrogasaca i policije da se ne pali korov bez adekvatnog nadzora, a po vjetrovitom vremenu ni tada, nekoliko se pojedinaca ipak odvažilo zapaliti vatru.

Veliki požar tako je bio u Vrankovcu u općini Sveti Križ Začretje, gdje je gorjela trava i nisko raslinje na površini od 500 puta 400 metara. Požar su ugasili vatrogasci JVP Krapina i DVD-a Sveti Križ Začretje. Gorjelo je i u Završju Začretskom, šuma i raslinje na površini od 300 puta 200 metara, a požar su ugasili pripadnici DVD-a Začretje. U Čretu u Krapinskim Toplicama požar suhe trave i niskog raslinja na površini 250 puta 150 metara ugasili su vatrogasci DVD-a Čret, dok su u Radakovu u općini Kraljevec na Sutli, požar suhe trave i niskog raslinja na površini 50 puta 30 metara ugasili pripadnici DVD-a Radakovo.

Zabilježen je i jedan požar na objektu, u Mihovljanu, gdje je gorjela staja, a na intervenciju gašenja požara angažirani su vatrogasci JVP-a Krapina i DVD-a Mihovljan.

 

FOTO: Policija zaustavlja KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba