HUMANITARNA AKCIJA U KLANJCU

Zahvaljujući koncertu “Roboti za Ivonu” i prodaji kolača, za liječenje Ivone Knezić (6) prikupljeno oko 25 tisuća kuna

Objavljeno: 07.03.2017. Jelena Jazbec

Sportska dvorana u Klanjcu nije bila tako ispunjena od svog otvaranja, a sve zbog malene Ivone Knezić, za koju je proteklog vikenda organiziran humanitarni koncert pod nazivom “Roboti za Ivonu”. Ova šestogodišnja Klanjčanka bori se s cerebralnom paralizom, a u njezinoj želji da prohoda, uvelike bi joj pomogao odlazak na neurorehabilitaciju robotikom u Poliklinici “Glavić” u Dubrovniku. S obzirom da Ivanini roditelji ne mogu podnijeti takav trošak, Društvo Naša djeca Klanjec za svoju je sugrađanku organiziralo humanitarni koncert, na kojem su nastupili Lea Tušak i Melani Berić, djeca iz Dječjeg vrtića “Kesten”, članovi dječjeg folklorne sekcije KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec, Petar i Marko Gašpar, Dalibor Petek, Glazbeno – plesni studio “Ritam”, Dječji zbor “Cvrkutići” iz Svetog Križa Začretja i klanječki osnovnoškolci.

Prodane i slike

Klanjčani su se rado odazvali akciji, pa je prodano 465 ulaznica za koncert. Osim toga, posjetitelji su dali i svoje donacije, a Likovna udruga “Oton Iveković” prodala je svoje slike u vrijednosti 2.260 kuna. U subotu je tako ukupno prikupljeno 20 tisuća kuna, a prethodnog dana 5.200 kuna od prodaje kolača na klanječkom sajmu, gdje se u akciju uključila i udruga “Korak po korak do zdravlja”.
Koncert je s oduševljenjem, zajedno sa svojom obitelji i prijateljima, pratila i malena Ivona, a po završetku, nebo iznad Klanjca osvijetlili su lampioni, koje je donirao Ilija Kranjčec. Svoj doprinos organizaciji koncerta dali su i Glazbeno – plesni studio “Ritam”, doniravši rasvjetu, Igor Siročić, koji se pobrinuo za ozvučenje, OŠ iz Klanjca i Tuhlja, osiguravši prostor i opremu, Empilux Klanjec, Kulturni centar Klanjec te vrijedne volonterke i volonteri DND-a Klanjec, koji su organizirali događaj.

Humanitarna utakmica

Humanitarnu akciju poduprla je i Krapinsko – zagorska županija, te Grad Klanjec, a krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek izrazili su zadovoljstvo odazivom građana. Župan Kolar je najavio i humanitarnu utakmicu između veterana Dinama i njegove ekipe u Zaboku. Brojnim posjetiteljima i donatorima zahvalili su na kraju koncerta predsjednica DND-a Klanjec Jelena Bašić te, u ime obitelji, Ivonin djed Dubravko Maček, koji je posebno istaknuo inicijatorice akcije Jelenu Bašić i Katarinu Skrbinac.
I dalje je otvoren poseban žiro žiro-račun: IBAN HR8223600003117144334 MELITA KNEZIĆ na koji uz naznaku: “troškovi terapije Ivone Knezić”, možete uplatiti svoju donaciju i dati svoj doprinos ostvarenju najveće Ivonine želje: da prohoda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba