Panel Hrvatske zajednice županija

Župan Kolar sudjelovao u diskusiji na temu uloga županija u privlačenju investicija

Objavljeno: 06.03.2017. zagorjeinternational

U Zagrebu je održana konferencija “Gospodarstvo u fokusu”, kojoj je kao jedan od panelista, nazočio i krapinsko zagorski župan Željko Kolar. Konferencija je nastojala odgovoriti na neke od sljedećih pitanja: kako građanima omogućiti djelotvornije usluge na lokalnoj razini, kako županije mogu preuzeti veću odgovornost za regionalni razvoj, koje su mogućnosti gospodarskog napretka u županijama te kako surađivati s domaćim i stranim ulagačima.

Strukovno obrazovanje

Upravo je uloga županija u privlačenju investicija bila glavna tema prve panel diskusije, na kojoj su sudjelovali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, zagrebački župan Stjepan Kožić, šibensko – kninski župan Goran Pauk, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba Mirka Jozić i direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher-Ertl. Holocher-Ertl je objasnila da, prema riječima ulagača, iako svi hvale hrvatske radnike, smatraju da je potrebno dodatno raditi na strukovnom obrazovanju, kako bi se lakše pomirila potreba i potražnja za radnicima.

Važnost turizma

Naglasak je nakon toga stavljen na ulogu turizma u gospodarskom razvoju Hrvatske, gdje su se župani složili kako turistički potencijal nije u potpunosti iskorišten. Osim gore navedenih tema, panelisti su se osvrnuli na to koji su to najčešći problemi s kojima se investitori susreću, zašto su županijske uprave prvo mjesto na koje dolaze potencijalni ulagači te kako razvoj tehnologije uklopiti u korist povećanja investicija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba