Stubičke Toplica

Investicijom od 6,6 milijuna kuna, bolnica će dobiti 50 kreveta s četiri zvjezdice, novu recepciju, restoran i wellness

Objavljeno: 01.03.2017. mladenmandic

U Stubičkim Toplicama, jučer je obilježen početak radova na šest milijuna vrijednom projektu na dvorišnoj zgradi objekta Maksimilijan i otvorenju faksimilne rekonstrukcije vrtnog paviljona. Na prigodnoj svečanosti povodom početka radova i otvaranja 300 tisuća kuna vrijedne rekonstrukcije vrtnog paviljona, koji datira iz 1896. godine, ravnatelj Specijalne bolnice Davor Gredičak je rekao kako će se urediti sobe s 13 novih kreveta na drugom katu objekta, gdje će biti i pripadajući restoran.

Novo imenovanje

– Završetkom ove investicije, u lipnju ćemo zaokružiti jednu cjelinu u bolnici, s 50 kreveta na visokoj razini od četiri zvjezdice, koja će imati posebnu recepciju sa svojim wellnessom, terapijom, posebnim izlazima i ulazima – rekao je Gredičak, koji je na sjednici Upravnog vijeća ponovo imenovan ravnateljem, na novi četverogodišnji mandat.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je sve više pozitivnih primjera na području Krapinsko – zagorske županije, koje pokazuju da se s dobrim upravljanjem i pametnim ulaganjem može napraviti veliki iskorak.
– Svjesni smo da će u budućnosti biti sve manje novca od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, te će stoga i ova investicija rezultirati novim kapacitetima i sadržajima koji će se ponuditi tržištu. Mi imamo sjajne kapacitete, naše Stubičke Toplice, naše Krapinske Toplice, vrhunske doktore i ostalo medicinske osoblje, toplu vodu i tradiciju, kao i jasnu viziju turizma do 2025. godine, te smo spremni biti lider zdravstvenog turizma u Hrvatskoj – poručio je Kolar.

Županijski zdravstveni klaster

Dodao je i kako smo iz europskih fondova dosad povukli 15,7 milijuna kuna za opremanje dnevne bolnice u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te 8,3 milijuna kuna za Dom zdravlja, no zbog zakonskih barijera, novac iz trenutne financijske omotnice ne možemo povlačiti za specijalne bolnice. Najavio je i inicijativu za osnivanje županijskog zdravstvenog klastera. Prigodnom obilježavanju nazočili su i pomoćnik ministrice kulture Blaž Žilić, zamjenica župana Jasna Petek, ravnatelji zagorskih zdravstvenih ustanova te predstavnici konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba