Poslovni uzlet grada Zaprešića

“Teritorijalni preustroj ne smije biti dnevno politička tema”

Objavljeno: 28.02.2017. mladenmandic

U Zaprešiću je održan Poslovni uzlet grada Zaprešića. Radi se o prvom ovogodišnjem događaju Poslovnog dnevnika, koji je organiziran u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, s ciljem poticanja gospodarskog razvoja te promocije i motiviranja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva.

Panel rasprave

U sklopu Poslovnog uzleta, organizirane su dvije panel rasprave na teme “Razvoj poduzetništva u gradu Zaprešiću” i “Decentralizacija i razvojna uloga županija”. Panelisti diskusije bili su župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.
Župan Željko Kolar istaknuo je kako je potrebno napraviti sveobuhvatnu analizu, a ne se voditi mišlju kako je nužan teritorijalni preustroj samo na temelju broja općina, gradova i županija.

Nacionalni konsenzus

– Treba podvući crtu i napraviti analizu svega onoga što smo do sad napravili jer je krajnje vrijeme da to napravimo. Trebamo vidjeti čime je raspolagala država, a čime jedinice lokalne i regionalne samouprave, kako je uložen novac i koji je ukupni rezultat – rekao je župan Kolar, dodavši da navedeno pitanje ne smije biti dnevno politička tema, nego oko toga treba imati nacionalni konsenzus.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba