Maskirajte se i dođite!

“Dječji fašnik” u Klanjcu i Bedekovčini

Objavljeno: 24.02.2017. mladenmandic

Kulturni centar Klanjec, Dječji vrtić “Kesten” i Osnovna škola Antuna Mihanovića, priređuju ove subote s početkom u 11 sati na Trgu Antuna Mihanovića Dječji fašnik na kojem će se svojim ovogodišnjim maskama predstaviti klinci iz vrtića i nižih razreda klanječke Osnovne škole.
Organizatori pozivaju i sve ostale male maškare da im se pridruže u veselom maskiranom druženju na starom klanječkom trgu, a dobrodošli su i svi ostali maskirani – mame, tate, tete i ostala rodbina, učiteljice i svi ostali.

I Društvo Naša djeca Bedekovčina poziva djecu i roditelje na Dječji fašnik, koji će se održati u nedjelju od 15 do 17 sati u Vatrogasnom domu u Bedekovčini. Uz to što će se razveseliti uz krafne, sokove i ples, zabavit će ih Folklorni ansambl “Žuna” – Dječja sekcija “Ftičeki”, mališani bedekovčanskog Dječjeg vrtića, učenici OŠ Bedekovčina, tamošnje mažoretkinje, kao i vesela predstava kazališta “Šareni svijet”. Birat će se i najbolje maske za koje će sudionici dobiti slatke nagrade.



FAŠNIK I U GORNJOJ STUBICI

Načelnik Krizmanić sutra će abdicirati i predati općinske ključeve

I u Gornjoj Stubici će se sutra obilježiti fašnik. Okupljanje povorke predviđeno je već od sedam sati kod Zruklina. Povorka koju će cijelo vrijeme pratiti Turbo bend, prolazit će gornjostubičkim naseljima, a dolazak na Trg svetog Jurja predviđen je oko 15 sati. U 15.30 sati počinje ceremonija primopredaje ključa, kada će općinski načelnik Jasmin Krizmanić ključeve Općine predati Fašničkom odboru, koji će proglasiti Fašničku republiku. U sklopu ceremonije, bit će održano i vjenčanje fašnika i njegovo spaljivanje. Sam program u središtu Gornje Stubice počinje u 13 sati, svirkom Tamburaškog sastava Kontra, a za sve posjetitelje organizatori su pripremili i grah.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba