Ove subote u Zaboku

Županijska smotra dječjeg stvaralaštva okupit će 400-tinjak folkloraša iz 16 skupina

Objavljeno: 23.02.2017. mladenmandic

U zabočkoj će se Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog, ove subote s početkom u 17 sati, u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije i Ansambla Zabok, održati 21. Županijska smotra dječjeg stvaralaštva. Na Smotri će nastupiti 16 dječjih folklornih skupina iz deset KUD-ova koji će se predstaviti izvedbama folklorne građe primjerene djeci.

Smotra sve brojnija

Najzastupljenije su dječje igre, pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja, ali mali folkloraši prezentirat će posjetiteljima i tradicijsku baštinu Međimurja, Posavine, Slavonije i otoka Suska. U programu će sudjelovati više od 400 folkloraša u dobi od četiri do 14 godina, a prema prijavama, najbrojniji će biti članovi KUD-a “Lovro Ježek” iz Marije Bistrice, njih ukupno čak 77. Ansambl Zabok druge je godine zaredom domaćin Županijske smotre. Smotra je iz godine u godinu sve brojnija, tako će ove godine nastupiti tri skupine više nego na prošlogodišnjoj.

Biraju se najbolji

Nastupe skupina, sa stručnog aspekta, kao i već dugi niz godina, pratit će najistaknutiji poznavatelj dječjeg folklora, selektor Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Goran Knežević. I ovoga će puta svojim viđenjem izvedbi sasvim sigurno pomoći vodstvima skupina da još bolje razvijaju folklorno stvaralaštvo. Ujedno će odabrati i najuspješnije skupine za predstavljanje Županije na smotrama i festivalima više razine. Za sve posjetitelje ulaz je slobodan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba