U Klanjcu akcija “Roboti za Ivonu”

Najveća joj je želja da prohoda: Humanitarnim koncertom prikupljat će novac za pomoć svojoj šestogodišnjoj sugrađanki Ivoni Knezić

Objavljeno: 23.02.2017. mladenmandic

Kako bi pomogli svojoj maloj šestogodišnjoj sugrađanki Ivoni Knezić, koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potreban novac za liječenje, Društvo Naša djeca Klanjec, Udruga roditelja “Korak po korak”, Grad Klanjec i Kulturni centar Klanjec, Krapina – Zagorje County, Krapinsko – zagorska županija, Osnovna škola “Antun Mihanović”, Dječji vrtić “Kesten”, KUD “Antun Mihanović” te Glazbeno – plesni studio “Ritam”, odlučili su udružiti snage u organizaciji humanitarne akcije “Roboti za Ivonu”.

Cerebralna paraliza

Ivona je vesela djevojčica, a živi u Klanjcu s roditeljima i malenim bratom. Neposredno nakon rođenja, u kratkom periodu, dva su joj puta operirana crijeva, a nedugo poslije dijagnosticirana joj je i cerebralna paraliza, pa nikada nije prohodala. Kreće se uz pomoć invalidskih kolica i svojih upornih roditelja. Gotovo svakodnevno pohađa fizikalnu terapiju u Krapinskim Toplicama, u kojoj je vrlo savjesna i uporna, a najveća želja joj je prohodati. Ivona je jesenas krenula i u malu školu u kojoj se, iako fizički teško, jako dobro snalazi. Sljedeće školske godine krenut će u školu i tome se jako veseli. U pokušaju ostvarenja svoje želje i cilja, Ivona je dobila priliku iskušati jedinstvenu suvremenu terapiju – neurorehabilitaciju robotikom u Poliklinici Glavić u Dubrovniku. Ima osiguran termin početka terapije 13. ožujka, predviđeno trajanje terapije je oko dva mjeseca, a bude li potrebno i dulje. Međutim, troškovi terapije i boravka iznose više od 80 tisuća kuna.

Otvoren žiro račun za pomoć

Stoga će klanječke udruge, društva i mališani, organizirati koncert koji će se održati u subotu, 4. ožujka u 18 sati, u školskoj sportskoj dvorani u Klanjcu, a na kojem će nastupiti djeca i mladi izvođači s klanječkog područja, ali i šire. Cijena ulaznice bit će 20 kuna. Također, u sklopu akcije, bit će organizirana i humanitarna prodaja kolača. U svrhu prikupljanja donacija za pokriće troškova terapija male Ivone, otvoren je i posebni žiroračun IBAN HR8223600003117144334 MELITA KNEZIĆ. Organizatori pozivaju sve dobre ljude da, ako su u mogućnosti, uplatom na navedeni žiro račun, uz naznaku: “Troškovi terapije Ivone Knezić”, pridonesu humanitarnoj akciji, te joj pomognu u ostvarenju njene najveće želje – da prohoda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba