ŽUPANIJSKA SMOTRA “LIDRANO”

Mladi Zagorci još će jednom prezentirati svu raskoš svog dramskog, literarnog i novinarskog stvaralaštva

Objavljeno: 17.02.2017. Jelena Jazbec

U amfiteatru Srednje škole Krapina danas je svečano otvoren “Lidrano” – Županijska smotra literarnog, dramsko – scenskog i novinarskog stvaralaštva učenica i učenika osnovnih škola.
Smotru je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Potiče se kreativnost

– Veseli nas da “Lidrano” raste iz godine u godinu, da ne pada interes. Literarne, dramske i novinarske školske sekcije se vrijedno pripremaju tijekom cijele godine i naravno da je onda lijepo da se jednom godišnje imaju gdje prezentirati. Kroz “Lidrano” se potiče kreativnost djece, pomaže da se otkriju talenti na tom području i da ih se na neki način usmjeri. Tu je i žiri, u kojem su uvijek naši poznati dramski umjetnici, pisci i novinari, pa se djeca uvijek posebno trude iskazati pred tim ljudima – rekao je župan Kolar, dodavši kako Županija za školska natjecanja godišnje izdvaja 520 tisuća kuna.
Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović iznimno je ponosan što se “Lidrano” tradicionalno održava upravo u njegovom gradu, a uz tu je smotru posebno vezan, s obzirom na to da je i sam sudjelovao na njoj.
– Moram priznati da mi je posebno zadovoljstvo doći na “Lidrano” jer sam i ja nekad bio sudionik, u vrijeme svog osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. Sudionicima poručujem da su samim time što su došli ovdje, pobjednici, jer su uložili trud i svoje slobodno vrijeme – istaknuo je Gregurović.

Stručni žiri

U dramskom dijelu natjecanju za učenike osnovnih škola, bit će 14 pojedinačnih i 12 skupnih nastupa, koje će ocjenjivati budno oko stručnog žirija, koji čine državna selektorica Barbara Rocco, te članovi Županijskog povjerenstva Marija Borić i Matija Šakoronja.
Za ocjenjivanje pristiglih literarnih radova zadužena je Vlasta Horvatić Gmaz, a za ocjenjivanje novinarskih radova Biserka Jakšić i Senka Susović, dok je predsjednik Županijskog povjerenstva Hrvoje Kovačević.
U 14.45 sati u amfiteatru Srednje škole Krapina otvara se “Lidrano 2017.” za učenike srednjih škola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba