SLUŽBENO POTVRĐENO

Arena Centar prodan za rekordan iznos na području jugoistočne Europe

Objavljeno: 15.02.2017. Jelena Jazbec

Kao što smo već pisali u studenom, iako tada nismo dobili službenu potvrdu, ona je napokon stigla – Arena Centar, najveći zagrebački trgovački centar, u studenom prošle godine dobio je novog vlasnika, vodeću grupaciju za investicije i razvoj nekretnina u srednjoj i istočnoj Europi, New Europe Property Investments plc (NEPI).

Najviša transakcija

Radi se o najdinamičnijoj investicijskoj i razvojnoj kući za nekretnine u istočnoj i srednjoj Europi, koja posjeduje najveću mrežu prodajnih centara u Rumunjskoj te se trenutačno širi u istočnoeuropske i srednjoeuropske zemlje. NEPI je kupio Arena Centar, s 62.100 četvornih metara ukupne bruto površine za iznajmljivanje, kao i 4,4 hektara pripadajuće zemlje. Cijena je bila 237,5 milijuna eura, što je čini najvišom transakcijom u jugoistočnoj Europi do sada.

Uspješna poslovna godina

Iz Arena Centra ističu kako je iza njih izrazito uspješna poslovna godina. Najmovi prostora rezultirali su 95-postotnom popunjenošću prostora. Za 10 posto povećan je promet trgovina zakupaca, a potrošnja posjetitelja povećala se za sedam posto. Arena Centar u prošloj je godini privukao preko devet milijuna posjetitelja, otvorene su 22 nove trgovine, a 13 ih se proširilo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba