EPILOG UBOJSTVA U KUZMINCU

Ubio majku gotovo joj otkinuvši glavu, ali neće u zatvor zbog neubrojivosti: “Mislio sam da je vještica”

Objavljeno: 08.02.2017. zagorjeinternational

Milan R. (52), koji je u trenutku “ludila” uzrokovanog njegovim alkoholizmom, 19. kolovoza prošle godine u obiteljskoj kući u Kuzmincu gotovo dekapitirao svoju nepokretnu majku Jelenu (89), neće u zatvor. Kako je u vrijeme ubojstva, smatraju vještaci, zbog svoje bolesti bio neubrojiv, sudac Županijskog suda u Zagrebu Zdravko Majerović odredio mu je obvezno psihijatrijsko liječenje, piše 24 sata.

Kobna večer

Teretili su ga da je u stanju neubrojivosti, u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti što radi niti vladati svojom voljom, ubio blisku osobu, koju je već ranije zlostavljao, a koja je bila posebno ranjiva zbog svoje dobi i nepokretnosti.
Naime, kobne večeri oko 23 sata dok je ležala u krevetu majku je više puta šakom udario u prsa i glavu, nakon čega ju je bacio na pod i nastavio je udarati po cijelom tijelu. Potom je dohvatio sjekiru i više puta je udario po glavi i tijelu, nakon čega joj je nožem zadao više ubodnih rana u predjelu tijela te je nogama gazio po grudnom košu.

Kako je pokazala obdukcija, nesretna starica preminula je uslijed djelomičnog nagnječenja i otkinuća glave, dok su ostale ozljede nanesene nakon što je već bila mrtva.

Nije mu se odazivala

Kako je kasnije ispričao, te je večeri normalno razgovarao s majkom. U jednom trenutku počeo ju je dozivati, a ona se nije javljala zbog čega je pomislio da je vještica. U stanju panike i pokušavajući se riješiti “vještice”, krenuo ju je udarati te se više nije mogao zaustaviti.

– Ma to vam je kumoval alkohol. On vam je jako voljel piti, često je tu imal i pajdaše s kojima je pil, a znali su se i potući. Ali da bi na mater tak digel ruku nisam mislila – rekla nam je jutro nakon ubojstva susjeda Olga Bahmet, koja je dodala i da je Milan otišao u rat odmah kako je započeo i da je tamo bio oko pet godina. Bio je pripadnik PUMA i u ratu je, kažu susjedi, obolio od PTSP-a, od kojeg se navodno nije liječio. I drugi su nam susjedi potvrdili riječi Olge Bahmet, da je Milan bio sklon alkoholu te da je zbog toga često bio i agresivan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba