NOVI IZGLED SLJEMENA

Na vrhu Medvednice izgradit će se adrenalinski park i staza za ljetno sanjkanje

Objavljeno: 02.02.2017. zagorjeinternational

Vrh Medvednice dobit će sasvim novi izgled, a Sljeme kakvo poznajemo danas, otići će u zaborav, piše Večernji list. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je Urbanistički plan uređenja Medvednice.

Restoran i vidikovac

Izgradit će se novi objekti, a neki postojeći će se prenamijeniti. U televizijski toranj planira se smjestiti ugostiteljski sadržaj s vidikovcem, a obnovit će se i Vidikovac, u kojem će se urediti postojeći restoran, a u podzemnu etažu smjestiti prostorije za skijaške klubove, skladištenje opreme za skijaške staze te ambulanta i dežurne službe HGSS-a.
S obzirom na to da je cilj produljenje sezone, na livadi pokraj Tomislavova doma uredit će se adrenalinski park, kao i u podnožju Crvenog spusta, gdje će tijekom toplijih mjeseci biti montirana staza za ljetno sanjkanje.

“Snježna kraljica”

Na lokaciji Brijest izgradit će se izletište, a planira se i rekonstrukcija Ciljne kuće, Sljemenske lugarice i komunalne baze Hortikultura. Obnovit će se i crkva Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata, zgrada Župnog ureda, apartmanska kuća “Snježna kraljica”, Prekratićeva kuća, Odašiljač MUP-a, dom Željezničar i izletište Grofica, stoji u Urbanističkom planu uređenja Medvednice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter