FACEBOOK VIDEO

Iako se Dan prijateljstva obilježava 30. srpnja, Facebook ga slavi danas – evo zašto

Objavljeno: 02.02.2017. zagorjeinternational

Kada ste jutros otvorili svoj Facebook profil, zacijelo ste prvo primijetili personalizirani video koji je povodom Dana prijatelja za vas pripremila jedna od najpopularnijih društvenih mreža. No, ako “guglate” Dan prijatelja, odnosno, “International Day of Friendship”, otkrit ćete da je UN tim danom proglasio 30. srpnja, nastojeći njegovim obilježavanjem promovirati prijateljstvo i mir među pripadnicima različitih kultura.

“Izmišljeni praznik”

Dan prijatelja na fejsu zapravo je izmišljeni praznik, kojeg Facebook obilježava treću godinu zaredom, želeći naglasiti “važnost povezivanja među ljudima”, prenosi Independent, a on se u 2015. i 2016. godini obilježavao 4. veljače, na rođendan Facebooka.
Nije razjašnjeno zašto je Facebook svoj Dan prijateljstva ove godine odlučio proslaviti dva dana ranije, no činjenica jest da će se na profilu više od milijarde ljudi tijekom današnjeg dana pojavljivati video koji se sastoji od mini fotografija njihovih prijatelja, kako bi ih se na taj način podsjetilo na važnost očuvanja prijateljstva.
Video se pojavljuje na vrhu “news feeda”, a tu je i poseban “Friends Day page” na kojem možete pogledati svoj video, te ga urediti i maknuti one fotografije za koje smatrate da ne bi trebale biti tamo. Naravno, video možete i podijeliti na svojem profilu.

Izrazili zabrinutost

Mark Zuckerberg najavio je Dan prijatelja 4. veljače 2015. godine, istaknuvši kako, iako je rođendan Facebooka, u prvom planu neće biti ta društvena mreža, nego ljudi, njihovi međusobni odnosi, komunikacija, povezivanje i prijateljstvo, koje daje smisao našem životu.
Independent piše kako je moguće da se obilježavanjem tog dana korisnike nastoji potaknuti da na fejsu objavljuju više o sebi i svome životu. Naime, kompanija je izrazila zabrinutost jer pada broj takvih objava, čime je otežano prikupljanje podataka o korisnicima, a samim time i prodaja oglasnog prostora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba