Humanitarna utakmica

Zagorci će u Bedekovčini ugostiti veterane Hajduka, koje će predvoditi Gabrić, Džoni, Cukrov, Buljan, Carević i Šurjak

Objavljeno: 31.01.2017. mladenmandic

U Uredu župana u Krapini, danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je najavljena humanitarna malonogometna utakmica ekipe Krapinsko – zagorske županije s veteranima NK Hajduk, s koje će kompletan prihod ići za liječenje teško bolesne Petre Latin iz Lobora. Humanitarna utakmica će se igrati u petak, 10. veljače, u sportskoj dvorani u Bedekovčini, s početkom u 18 sati.

Petra Latin ima tri i pol godine. Rođena je sedam tjedana prerano, zbog čega se danas nosi s brojnim zdravstvenim problemima. Ima nagnut položaj glave, ne može koristiti obje ruke istovremeno, ima slabiju lijevu stranu, zbog čega nerijetko pada, a zbog redovnih kontrola i terapija te pretraga po bolnicama, ima averziju od nepoznatih ljudi i radnji.

– Petra je prošla sve dostupne pretrage u Hrvatskoj, no kako je jedina s tom bolešću u Hrvatskoj, Petra će liječenje morati nastaviti u Njemačkoj – rekla je Petrina majka Mateja Posarić.

Cista na leđnoj moždini

Majka je istaknula i kako je utvrđeno da se zbog jedne od cisti koje ima na leđnoj moždini, kod Petre pojavljuju zrcalni pokreti rukama, što je trajno. Jedino što se može učiniti, jest da je se kroz terapiju maksimalno nauči kako da uključi ruke i pomogne sama sebi. Drugi veliki Petrin problem su i srasli vratni kralješci, njih pet, na kojima nisu zatvoreni stražnji lukovi, zbog čega je Petrina leđna moždina nezaštićena. To znači da bi joj malo jačim trzajem sve moglo puknuti i u tom bi slučaju ona ostala potpuno nepokretna.
– Pogrešan trzaj glavom ili vratom, mogao bi po nju biti koban – rekla je samohrana majka Mateja, koja se zahvalila na pomoći u prikupljanju novca za liječenje.
Stipe Soldić ispred veterana NK Hajduka, nekadašnji junior Hajduka iz vremena Bokšića i Jarnija, rekao je kako Hajdukovci nastupaju na mnogim humanitarnim akcijama i da su “jako tražena roba”. I u Bedekovčinu će idućeg petka doći njihova najjača postava, koju će predvoditi poznata Hajdukova imena – Tonči Gabrić, Vilson Džoni, Nikica Cukrov, Ivan Buljan, Mario Carević, Ivica Šurjak i drugi.

Dobrotvorna aukcija

Hajdukovci će također darovati i dres Hajduka i nogometnu loptu sa svim potpisima igrača, koji će u poluvremenu biti prodani na dobrotvornoj aukciji. Župan je najavio kako će i Zagorci imati jaku ekipu, koju će, uz njega, predvoditi Mlinarić, Novoselec i Antolić.
– Publika će na jednom mjestu imati priliku vidjeti istinske legende hrvatskog nogometa i pozivam sve ljubitelje sporta da za simboličnu cijenu ulaznice od samo deset kuna dođu na ovaj veliki sportski i humanitarni događaj – rekao je župan Kolar, dodajući kako su u humanitarnu akciju već uključeni i mnogi zagorski gospodarstvenici, koji će također simbolički zaigrati na utakmici. Susret su najavili i načelnik Bedekovčine Darko Ban, koji je istaknuo kako je s veseljem prihvatio županov prijedlog da u povodu 90-godišnjice nogometa u Bedekovčini, budu domaćini ovoj humanitarnoj utakmici, i Želimir Kastelan, vlasnik Doma za starije i nemoćne “Rezidencija Kastelan” u Tuheljskim Toplicama, koji je i spojio Hajdukove veterane sa zagorskim županom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba