ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB TOPLICE

“Cilj nam je osnivanje Odbojkaškog saveza i Zagorske odbojkaške lige”

Objavljeno: 29.01.2017. Jelena Jazbec

Za entuzijastičnog kineziologa i učitelja tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Mače, 45-godišnjeg Roberta Halapira iz Krapinskih Toplica, sport je mnogo više od posla, a poticanje mladih na bavljenje tjelesnom aktivnošću, njegova je svakodnevna misija. Kada su školske ekipe iz Mača pod njegovim vodstvom počele ostvarivati sve uspješnije rezultate na županijskim školskim natjecanjima, a istovremeno se njegova kći nije bavila sportom zbog nedostatka sadržaja u njegovom mjestu, došao je na ideju o pokretanju odbojkaškog kluba u Krapinskim Toplicama. Oko sebe je okupio nekoliko roditelja zainteresirane djece, i tako je s neformalnim radom započeo Ženski odbojkaški klub Toplice, u travnju 2015., koji je službeno osnovan na Osnivačkoj skupštini 19. veljače 2016. Njegova predsjednica je Jasna Turčin.

Dvije lokacije

– U Hrvatskom zagorju ima malo ženskih sportskih klubova, a odluka je pala na odbojku jer sam bio već djelomično u tome kroz školu. Cure su jako voljele igrati odbojku u školi, i tako smo onda počeli igrati odbojku – otkriva Halapir, trener u klubu.
U ŽOK Toplice treniraju djevojčice, djevojke i žene od 6 do 30 godina, u četiri grupe, dvije početničke i dvije napredne, na dvije lokacije – u Maču i Krapinskim Toplicama. U Krapinskim Toplicama treniraju osnovnoškolska djeca, dok u Maču treniraju osnovnoškolke, srednjoškolke i nekoliko žena – rekreativki. Klub broji 50 članova, koji dolaze iz različitih dijelova Zagorja – Krapinskih Toplica, Mača, Kumrovca, Klanjca, Zlatara i Zaboka. Radi se o ženskom klubu, iako Halapir ističe kako ne bi odbili niti zainteresirane dječake.
– U Krapinskim Toplicama se trenira srijedom i petkom od 17 do 18.20 sati početnička grupa, i od 18.30 do 20 sati napredna grupa, dok se u Maču treninzi održavaju utorkom i četvrtkom, također od 17 do 18.20 sati početnička grupa, i od 18.30 do 20 sati napredna grupa. Htio sam da imamo tri lokacije, međutim, nisam u tome uspio, jer fizički nisam stizao, kako bi se mogla napraviti mini liga. Djeca se vole natjecati i igrati utakmice – kaže Halapir, te dodaje kako su najbliži savezi prilikom osnivanja kluba bili Savezi Međimurske i Varaždinske županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba, a ŽOK Toplice je danas član Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza Zagrebačke županije.
Klub se trenutno po prvi puta formalno natječe u ligi, na Otvorenom prvenstvu Zagreba s mlađim kadetkinjama (2002. i 2003. godište), a sudjeluje i u neformalnoj Zaprešićkoj ligi, sastavljenoj od nekoliko klubova iz regije, i to mlađe kadetkinje (2002., 2003., i 2004. godište) u odbojci, i ekipa U13 u maloj odbojci (2004. i mlađe).
Jednim se dijelom financira iz vlastitih sredstava i sredstava Općine Krapinske Toplice te putem javnih natječaja, sponzorstava i donacija. Članovi plaćaju članarinu od 100 kuna za svako dijete, a uvijek se plaća za samo jedno dijete iz obitelji.

Pozitivne reakcije

– Odbojka u Hrvatskom zagorju praktički ne postoji, imamo samo dva registrirana kluba – OK Bedekovčina i ŽOK Toplice. Nastojimo popularizirati taj sport, koji je dosta popularan u svijetu. Reakcija su vrlo pozitivne, djeca su zadovoljna, angažirana i sretna što se bave odbojkom u igri i druženju. Treninzi su koncipirani tako da djeca nauče osnovnu tehniku i taktiku odbojkaške igre. Također su prilagođena uzrastu i nivou znanja – ističe Halapir, kojeg smo upitali i kakvi su planovi za razvoj kluba.
– Planiramo biti uspješan, transparentan i perspektivan klub. Imati široku bazu djece. Osnovati odbojkaški savez u Zagorju i jedan jaki klub s više podružnica, formirati sve uzrasne kategorije koja će se natjecati u Zagorskoj ligi i šire, aktivirati dobre ljude da nam na bilo koji način pomognu u radu kluba te pronaći kvalitetne trenere, zbog kontinuiranog pristizanja novih članova i kvalitete rada – otkriva.
Svi zainteresirani za igranje odbojke mogu se javiti Robertu Halapiru na broj mobitela 091/525 47 84, ili doći na trening. Dodatne informacije dostupne su i na facebook stranici Odbojka u Zagorju i u Facebook grupi Odbojka u Toplicama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba