Zagorski SDP i Laburisti

Končevski: Iz koalicije nas je izbacio Milanović, s Hajdašem Dončićem nikad nismo imali problema

Objavljeno: 18.01.2017. mladenmandic

Ovog petka, točno u podne, SDP Krapinsko – zagorske županije i Hrvatski laburisti – stranka rada Krapinsko – zagorske županije, potpisat će u Zaboku predkoalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na izborima u Županiji te gradovima i općinama na području Krapinsko – zagorske županije. Sporazum će u Zaboku u ime ovih stranka potpisati predsjednik SDP-a Krapinsko – zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada u Krapinsko – zagorskoj županiji Tomislav Končevski. Nakon što se SDP olako odrekao Laburista prije zadnjih parlamentarnih izbora, predsjednika Laburista Tomislava Končevskog upitali smo kako će se sada, nekoliko mjeseci nakon što su se SDP-ovci odrekli Laburista, ponovo naći na zajedničkoj listi.

Modeli suradnje

– Do izbacivanja Laburista iz SDP-ove koalicije došlo je isključivo zbog tadašnjeg predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je htio koaliciju s HSS-om, ali bez nas. Predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić nije mogao ništa protiv Milanovićeve odluke. No, na lokalnoj razini, uvijek smo dobro surađivali i sa Sinišom Hajdašem Dončićem i s ostalim čelnicima zagorskog SDP-a i nije bilo nikakvih problema – rekao nam je Končevski.
Dodao je kako u Krapinsko – zagorskoj županiji Laburisti imaju 12 gradskih i općinskih ogranaka, a o modalitetu suradnje na županijskoj i na gradskim te općinskim razinama, sa SDP-om dosad još nisu razgovarali i najvjerojatnije će to prepustiti samim ograncima SDP-a i Laburista na terenu. Na upit hoće li se i ostali SDP-ovi koalicijski partneri poput HNS-a, HSS-a i HSU-a također naći na zajedničkim listama, Končevski je rekao da će se o tome tek raspravljati.

Okupljanje lijevog centra

Predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, rekao nam je kako uoči svibanjskih lokalnih izbora želi okupiti sve stranke lijevog centra u zajedničkoj predizbornoj koaliciji te ponovio riječi Tomislava Končevskog kako na lokalnoj razini nikad nije bilo nikakvih problema oko koaliranja s laburistima. Na upit kakva će biti predizborna suradnja s HNS-om, HSS-om i HSU-om, Hajdaš Dončić je rekao da je SDP spreman za zajedničku listu sa svim tim strankama, no to će ovisiti o dogovorima u svakoj pojedinoj sredini. Na županijskoj razini najvjerojatnije će se ići s koalicijom svih ovih pet spomenutih stranaka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba