NESVAKIDAŠNJA INTERVENCIJA

Vatrogasci iz četiri metra dubokog šahta izvlačili štenca labradora

Objavljeno: 17.01.2017. mladenmandic

Nesvakidašnju intervenciju imali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Krapine u nedjelju kasno poslijepodne u Krapini. Naime, u 16.44 sati od strane građana dojavljeno im je da je u otvoreni šaht kolektora otpadnih voda uz rijeku Krapinu, pokraj Lidla, upao crni pas koji laje i ne može izaći. Vatrogasci su odmah po dojavi s vatrogasnim vozilom došli do oko četiri metara dubokog otvorenog šahta, vezali promrzlog psa užetom i izvukli ga iz šahta. Odmah po izvlačenju, pozvali su i dežurnog veterinara Veterinarske stanice u Krapini Tomislava Presečkog da ga zbrinu.

Prošao bez ozljeda

– Pas, a radi se o mješancu labradora, po mojoj procjeni starosti oko osam do deset mjeseci, bio je malo preplašen i uznemiren zbog svega što se dogodilo, no nije bio ozlijeđen. Odmah nakon što su nam ga vatrogasci dali na zbrinjavanje, otišli smo u Veterinarsku stanicu, gdje smo ga utoplili te mu dali keksiće i vodu. Bilo je očito kako je bio jako gladan i žedan. Možda je proveo neko duže vrijeme unutra, a da ga nitko nije zapazio.

Nije bio čipiran

– Htjeli smo odmah pronaći vlasnika i vratiti mu psa, no pas nije bio čipiran. Stoga nam je jedino preostalo, nakon što je prenoćio kod nas u Veterinarskoj stanici, da ga ujutro odvezemo u sklonište za nezbrinute životinje “Luč Zagorja” u Zlatar. Ako ga vlasnik slučajno traži i prepozna, može otići po njega. Isto tako i netko drugi tko bi eventualno htio udomiti ovog umiljatog psa, može ga pronaći u skloništu – rekao nam je dežurni veterinar koji je zbrinuo psa Tomislav Presečki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba