Odličan nastup PK Olimp Zabok

Olimpovci s “Mede 2017.” donijeli dva pehara i 14 medalja – sedam zlata, šest srebra i broncu

Objavljeno: 16.01.2017. mladenmandic

Plivačice i plivači PK Olimp Zabok nastupili su proteklog vikenda na plivalištu Mladosti u Zagrebu, na tradicionalnom plivačkom natjecanju za kadete i mlađe kadete, pod nazivom “Medo 2017.” Natjecanje se bodovalo i za serijal HPS mini Grand prix Hrvatska. Nastupilo je 300-tinjak natjecatelja iz ponajboljih hrvatskih plivačkih klubova. Plivački klub Olimp Zabok, pod vodstvom sportskog direktora Ivice Androića i trenerice Maje Martinić, nastupio je s 11 natjecatelja – tri plivačice i osam plivača.

Pehari za T. Novak i P. Ercega

Ukupno se plivalo 11 individualnih disciplina u muškoj i 11 u ženskoj konkurenciji, a na mini Grand Prix natjecanjima bodove za ukupni plasman dobiva deset najboljih natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Olimpovci su na Medi ove godine osvojili ukupno 14 medalja, od toga sedam zlatnih, šest srebrnih i jednu brončanu. Pobjednica mitinga u ženskoj konkurenciji postala je Tesa Novak, osvojivši pet medalja i pehar za najbolju plivačicu. Bila je zlatna na 100 slobodno i 400 slobodno, 200 prsno i 400 mješovito, a na 800 slobodno srebrna. S novih 25 bodova vodi u ukupnom poretku kadetkinja. Svoj prvi pehar na mini Grand Prixu osvojio je i mlađi kadet Patrik Erceg. Postao je pobjednik mitinga u mlađim kadetima. Osvojio je pet medalja, i to zlata na 100 leptir, 200 mješovito, 800 slobodno i srebra na 100 i 400 slobodno.

Odlični i ostali

Tri medalje u najstarijoj kadetskoj konkurenciji osvojio je i Vili Sivec, zauzevši ukupno četvrto mjesto, i novih 13 bodova za poredak na Grand Prix-u. Bio je srebrni na 400 i 800 slobodno, te brončani na 200 leptir. Mauro Šipek Glavač je među mlađim kadetima, iako godinu dana mlađi od konkurencije, osvojio srebrnu medalju na 200 leptir, a uz malo sportske sreće, bio je i nadomak medaljama, osvojivši četvrta mjesta na 100 i 200 prsno. Od Olimpovaca, plivali su još i Jana Pavalić, Ivan Bogdanić, Gašpar Futivić, Luka Žmegač, Petar Pavalić, Roko Damiani i Vanja Bartol.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba