Završio “Betlehem Orehovički”

Angeljeki već 17 godina prenose poruke nade, vjere i ljubavi

Objavljeno: 16.01.2017. mladenmandic

U Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, proteklog je vikenda održan Sabor Angeljeka i prijatelja, koji je već 17. godinu za redom organizirala udruga Angeljeki. Usprkos snijegu, odaziv je bio dobar, a uz prigodni dječji program, promoviran je i 16. broj lista “Angeljek”, koji pišu djeca za odrasle, a bilježi aktivnosti u proteklih godina dana.

Dodjela nagrada

Dodijeljene su i nagrade za najbolje izloške s ovogodišnje X. županijske smotre i izložbe “Čudesni svijet zagorskih jaslica i angeljeka”, koja je otvorena 8. siječnja. Prvu nagradu, za jaslice u staklenoj boci, dobila je Helena Đurkan iz Brestovca Orehovičkog sa svojom obitelji, a drugu i treću nagradu ravnopravno su podijelile jaslice učenika OŠ Marija Bistrica, s mentoricom Anom Kaić, te učenika zabočke Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, kojima je mentorica bila Mirjana Drempetić Hanžić Smolić. Uz glavne nagrade, dodijeljeno je i desetak utješnih nagrada za jaslice koje su odskakale pristupom i načinom izrade. Saborom Angeljeka i prijatelja ujedno je završila cijela ovogodišnja manifestacija “Betlehem Orehovički”.

Promocija obitelji

– Našoj domovini su tako potrebne zdrave i skladne obitelji, iz kojih će stasati odgovorni ljudi koji će moći preuzeti zahtjeve ovih teških vremena. Angeljeki to žive, promoviraju obitelj, rad i zajedništvo. Već niz godina prenose poruke nade, vjere i ljubavi – rekla je Pavica Iveković, promotorica 16. broja lista “Angeljek”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba